Світлана Рожок: у 2020 році обсяг підтримки ОСББ у реалізації заходів енергоефективності буде найбільшим за останні роки

  • 1185

 

Фото без опису

Фото без опису

11 грудня в залі засідань селищної ради національний консультант  зі створення та розвитку ОСББ у Ченігівській області Проекту ЄС/ПРООН "Houses"  Світлана Рожок провела інформаційну зустріч з фахівцями  селищної ради,  райдержадміністрації, головами ОСББ, жителями багатоквартирних будинків селища, представниками «Ощадбанку». Проект ЄС/ПРООН "Houses" реалізується в усіх 24 областях України, надаючи юридичну, інформаційну, консультаційну  та іншу підтримку вже створеним ОСББ та допомагає жителям багатоквартирних будинків області створювати ОСББ та впроваджувати заходи енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Говорили про механізми створення і реєстрації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, про переваги співпраці ОСББ з Урядовою програмою «теплих кредитів», про співпрацю ОСББ з Фондом енергоефективності.

Світлана Рожок закликала вже існуючі і потенційні ОСББ Куликівської ОТГ  не проґавити свій шанс і скористатися дуже вигідною програмою «теплих кредитів» для того, щоб утеплити свої будинки.  2020 рік  буде роком  найбільш активної підтримки ОСББ у реалізації заходів еенргоефективності, оскільки буде діяти дві можливості: Урядова програма "теплих кредитів" і Програма "Енергодім"  Фонду енергоефективності, який почав свою роботу у вересні цього року.

Основні інформаційні посили, які  прозвучали від Світлани Рожок:

  • створювати  ОСББ потрібно і вигідно;
  • відповідно до чинного законодавства  утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території  покладено на власників квартир;
  • у 2020 році очікується найбільший за останні роки обсяг підтримки ОСББ у реалізації заходів енергоефективності у багатоквартирних будинках;
  • отримати підтримку можуть тільки ті багатоквартирні будинки, в яких створено ОСББ;
  • утеплення будинків – вимога часу, шлях до економії тепла і коштів, наша відповідальність за майбутнє наступних поколінь;

 

Учасники зустрічі говорили про те, як відбувається процес монетизації субсидій в Куликівському районі, про те, як оформити «теплий кредит», як скористатися можливостями Програми "Енергодім" Фонду енергоефективності, як створити і зареєструвати ОСББ.

 

Куликівські активісти-жителі багатоквартирних будинків та фахівці служб говорили про те, що  мешканцям будинків варто нарешті зрозуміти, що багатоквартирні будинки така ж приватна власність, як і індивідуальні садиби, але власність спільна. Саме мешканці будинків мають дбати про те, щоб їх спільне житло було теплим, чистим і комфортним для проживання.  

 

Ні селищна рада, ні її комунальні підприємства не є  балансоутримувачами багатоквартирних житлових будинків. Куликівське ВУЖКГ може надавати певні види послуг з обслуговування і утримання таких будинків  після  укладення договору з ОСББ.

 

Інформація для зацікавлених осіб:

 

Якщо ви хочете створити і зареєструвати ОСББ у своєму будинку - звертайтесь за консультацією до начальника відділу житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою селищної ради Товстоліса Олексія Івановича за тел. (04643 –з  мобільного) 2-15-65 та до Націоналного консультатнта  зі створення  та розвитку ОСББ у Чернігівській області  Проекту ЄС/ПРООН " Houses" Світлани Рожок за тел. 096268 0440.

 

З питань оформлення теплих кредитів для ОСББ:  звертайтесь до  відділення Ощадбанку: в.о. керуючого відділенням - Авжи Андрій Миколайович – тел. (04643) 2-13-84.

Детальніше про програму "теплих кредитів" читайте за посиланням:  Урядова програма "теплих кредитів".

Про програму Фондуенергоефнктивності "Енергодім"  читайте за посиланням: http//eefund.org.ua/programa-energodim

 

Фото без опису

Фото без опису