Віддали шану подвигу ліквідаторів

  • 1068

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії а ЧАЕС,  в актовому залі Куликівської школи відбулася урочиста зустріч керівництва громади і району, учнівської молоді з членами районної організації «Союз Чорнобиль України».

Ведучі заходу-старшокласники школи за допомогою спогадів і відеоматеріалів відтворили події найбільшої техногенної катастрофи людства, ще раз нагадавши  ровесникам про мужність і самовідданість ліквідаторів, які поклали своє здоров'я, а багато хто - і життя, щоб не допустити розповзання радіаційного мороку на всю територію України та інших держав Європи.

З історії свята: День вшанування ліквідаторів - не випадкова дата в календарі. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про запуск в експлуатацію комплексу захисних споруд «Саркофаг», спорудженого над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Сама ж дата вшанування ліквідаторів, як державне свято, відповідно до Указу Президента України, відзначається в Україні з 2006 року.

Куликівський селищний голова Наталія Халімон, голова Куликівської райдержадміністрації Олексій Ракоїд, заступник голови районної ради Юрій Крепосний вітали учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції з Днем ліквідатора, дякували за відданість обов’язку і мужність, бажали  миру, міцного здоров'я, добробуту і родинного затишку. Посадовці наголосили, що суспільство ще й досі, через більш ніж три десятиліття після аварії, не до кінця усвідомило, якими страшними могли би бути масштаби радіаційного забруднення, якби не подвиг і жертовність ліквідаторів.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олексій Ракоїд та Юрій Крепосний вручили Подяку Чернігівської обласної ради Арсеняну Миші Людвиговичу.  Наталя Халімон відзначила Подякою Куликівської селищної ради Гриценка Василя Яковича.

Голова районної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Мацьвійко привітав побратимів зі святом, подякував найактивнішим членам організації за громадську роботу, районній і селищній владі  - за підтримку організації , дирекції Куликівської школи – за організацію проведення заходу.   

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

По завершенні урочистостей представники влади разом із ліквідаторами поклали квіти до пам'ятного знаку Героям-чорнобильцям.