Колонка голови ОТГ

  • 1169

Шановні земляки!

Звітую про останній грудневий місяць 2019 року щодо господарських справ  Куликівської ОТГ.

Про заходи благоустрою та розвитку комунального підприємства селищної ради.  

Замінено огорожу будинку фольклору та фельдшерського пункту в с. Грабівка, кладовища в с. Кладьківка на новий бетонний паркан.

Проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення по вул. Довженка, вул. Партизанська в с. Орлівка та вул. 40-річчя Перемоги, вул. Квіткова в с. Вершинова Муравійка.

Парк комунальної техніки ОТГ поповнився новим навісним обладнанням. На залишки інфраструктурної субвенції 2019 року для громади придбано тракторний причіп, навантажувач фронтальний, вилки для піддонів, захват-ківш для компосту, захват для колод, ківш для сипучих матеріалів, відвал з металевим ножем, розкидач піску та солі. Загальна вартість придбання склала 410 968 грн.

 

Ремонти доріг. Проведено висипку ґрунтових доріг по вул. Першого Травня в с. Дрімайлівка, вул. Садової в с. Виблі, вул. Вишневої в смт Куликівка та вибірково по вулицях с. Горбобе (за заявками мешканців).

Забезпечення населення якісною питною водою, посилення пожежної безпеки громади. Завершено будівництво водозабірної свердловини  по вулиці  Петрівська, 56 в с. Вершинова Муравійка. Свердловина облаштована пожежним гідрантом. Кошторисна вартість проєкту – 1 266, 106 тис. грн. Роботи виконало чернігівське ТОВ «Будводбур» за кошти державної субвенції на формування інфраструктури  ОТГ.

Бювет в центрі с. Жуківка облаштовано новою водозабірною колонкою.

Про розвиток матеріальної бази закладів освіти, культури, розвиток спорту та заходи безпеки.  

Протягом листопада-грудня реалізовано 4 міні-проекти, що стали переможцями конкурсу громадських проектів 2019 р. та були профінансовані в рамках затвердженого в 2018 р. Положення про громадський бюджет Куликівської селищної ради:

  • міні-проект розвитку "Історико-краєзнавчий музей "Світлиця" (с. Кладьківка);
  • організація спортивного залу для фізичного розвитку молоді сіл Вересоч, Веселе;
  • встановлення дорожніх знаків (с. Хибалівка);
  • створення Центру місцевої активності "Крок у майбутнє" в селі Дроздівка по вулиці Гончарівка, 142 (в частині ремонту танцювальної зали).

 

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку завершено реалізацію проєкту «Покращення освітнього середовища із застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації головного корпусу в Куликівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шевченка, 4, в смт. Куликівка, Куликівської селищної ради». Загальна вартість проєкту – 6 127,515 тис. грн., з них 5 570,515 тис. грн. – кошти ДФРР, 557 тис. грн. – кошти громади.   

Жителі громади тривалий час піднімали проблему неякісного Інтернету по селах ОТГ. У грудні до 9 сіл громади проведено оптове волокно. Швидкісний Інтернет з’явиться в школах, садочках, бібліотеках, медичних закладах та адміністративних приміщеннях селищної ради (колишніх сільських радах) наступних сіл: Дроздівка, Орлівка, Жуківка, Вересоч, Салтикова Дівиця, Ковчин, Авдіївка, Горбове та Виблі. Жителі зазначених сіл також можуть стати абонентами інтернет-провайдера «Ведекон» після подання заявок та підключення до мережі. Всього для забезпечення мережі швидкісного Інтернету використано 612 тис. грн. державної цільової субвенції.

 

  

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон