Творча зустріч з відомим земляком

  • 1222

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

10 січня в Публічній бібліотеці Куликівської селищної ради відбулася творча зустріч громадськості з відомим земляком, знаним  на Чернігівщині журналістом - редактором газети "Світ-інфо" Петром Антоненком. 

Петро Антоненко, народився в мальовничому придеснянському селі Авдіївка і вже багато років живе в Куликівці. Член Національної спілки журналістів України , лауреат міжнародної премії журналістики ім. В. Стуса, Премії ім. Анатолія Погрібного  та літературних премій ім. М. Коцюбинського та Б. Грінченка. Автор трьох літературних збірок «Бабине літо», «Свіча» і «Стріла».

Засновник і головний редактор Чернігівської обласної газети «Світ-інфо».

У читальній залі Куликівської книгозбірні зібралися  справжні поціновувачі поетичного і прозового слова, бардівської пісні, колеги і друзі митця. Директор бібліотеки Інна Янголь представила аудиторії відомого журналіста і літератора, зауваживши що ця  творча зустріч розкриє  для них інші, досі не відомі  грані талановитого земляка.

Зустріч у тісному колі однодумців була невимушеною і теплою. Петро Антоненко читав уривки з прозових творів, вірші, літературні пародії, афоризми, вдало поєднуючи літературні читання з виконанням бардівських пісень. Окремий музичний блок був присвячений Золотому фонду української естради. Прозвучали відомі пісні  українських класиків Юрія Рибчинського та Ігоря Поклада "Чарівна скрипка", "Кохана", пісні з репертуару тріо Мареничів та інші музичні шедеври. Автор виконав кілька  пісень, написаних ним на вірші відомих поетів, і власні пісні повного авторства. Захоплено приймала аудиторія пісні на білоруській, польській мовах, на івриті. 

Заступник селищного голови Володимир Повозник та помічник заступника голови обласної ради Арсена Дідура Катерина Буй(багаторічна колега П.Антоненка по газеті «Поліська правда») привітали відомого земляка квітами і подякували за багаторічну просвітницьку діяльність, популяризацію українського слова і пісні.

Петро Антоненко у свою чергу подякував куликівській бібліотеці за підтримку місцевих літераторів,  які об’єдналися у літературно-мистецькій світлиці «Стежина», що діє при закладі. Журналіст і літератор закликав бібліотекарів навіть в час масового засилля інформаційних технологій і ресурсів продовжувати популяризувати серед жителів громади, особливо молоді, читання «живих» книжок, а також продовжувати підтримувати книговидання творів місцевих авторів.