Привітання Куликівського селищного голови Н. Халімон з Днем Соборності України

  • 745

Фото без опису

22 січня — День Соборності  України

 

Шановна громадо!

Дуже символічно, що саме по завершенню величних християнських новорічно-різдвяних свят, 101 рік тому відбулась вікопомна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу. 
 

Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Об'єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам'яті українського народу. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом. Під прапор єдиної держави стали люди різні за своїм походженням та освітою, майновим станом і звичаями. Їх об'єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією.  
 

Історичний досвід постійно нагадує – головною, незаперечною, неперехідною цінністю для всіх нас є незалежна, соборна держава. Лише за умови політичної й економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України у світі. Головний урок Дня Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила. 
 

У цей день ми особливо повинні задумуватись над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – на Поліссі чи на Донбасі, Слобожанщині чи Галичині – ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків. 

Сьогодні, коли Україна виборює свою незалежність  ціною життів своїх найкращих синів і дочок, слова «соборність» і «незалежність» мають для нас особливу вагу.
 

Нехай День Соборності України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія не марна, бо скріплена незламним українським духом і прагненням свободи! В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові!

 Хай береже нас Господь!

З повагою

Куликівський селищний голрва 

Наталія Халімон