Профілактика вчинення повторних правопорушень

  • 1026

Фото без опису

       Вже не один рік поспіль Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Куликівської селищної ради активно та плідно співпрацює з Куликівським районним сектором Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області щодо зменшення випадків скоєння неповнолітніми та молоддю правопорушень та злочинів.

      На сьогоднішній день серед осіб, які перебувають на обліку ЦСССДМ, близько 70 % засуджених молодіжного віку. Майже всі вони в тій чи іншій мірі потребують соціальної підтримки. Співпраця Центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді та Центру пробації спрямована, передусім,  на зменшення ризику скоєння повторних злочинів особами молодіжного віку.

        28 січня відбувся спільний захід з метою інформування осіб, що перебувають на обліку в Центрі пробації,  про спектр послуг, які надаються ЦСССДМ, а саме: соціальні, психологічні, юридичні послуги, надання гуманітарної допомоги, допомоги у працевлаштуванні та оформленні різних видів державних допомог. Під час заходу було проведено міні–опитування засуджених щодо визначення їх соціальних потреб, запропоновано допомогу у вирішенні нагальних проблемних питань.

     Позитивний результат у ресоціалізації дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, був би неможливий без чітко налагодженого механізму співпраці органу пробації та ЦСССДМ. Спільними зусиллями спеціалісти обох організацій постійно шукають методи впливу на кожну особу індивідуально та розробляють і реалізовують заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду молоді в позитивному напрямку. Адже, попередити правопорушення значно легше, ніж потім перевиховувати та повертати дітей та молодих осіб до нормального життя в суспільстві.