П’яті роковини загибелі в зоні АТО полковника Збройних Сил України Ігоря Сніжка

  • 1815

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Вже вп’яте, 3 лютого, в день загибелі в зоні АТО полковника Збройних Сил України, уродженця Куликівки Ігоря Сніжка, Куликівщина вшановує пам’ять свого славного сина,  воїна-захисника.

 

Рівно п’ять років тому, 3 лютого 2015 року, в зоні проведення АТО, потрапивши під шквальний мінометний обстріл під Дебальцевим, загинув Ігор Сергійович Сніжок – офіцер української армії, патріот своєї держави і своєї рідної Куликівщини.

 

У  фоє Куликівської школи зібралася ветеранська громадськість, рідні, побратими і товариші по службі Ігоря Сніжка, представники влади, учні і вчителі школи щоб вшанувати пам’ять героя-земляка.  

 

Гірко і щемливо з дитячих вуст звучали слова про несправедливу неоголошену війну, яка забрала життя тисяч українських воїнів, серед яких і наші земляки Сергій Парубець із Дрімайлівки та Ігор Сніжок з Куликівки. З повагою і шаною говорили юні куликівці про свого земляка, про його мрію стати військовим, яку він і втілив у життя, про вірність військовій присязі до останнього подиху.

 

У своїх виступах перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко та заступник селищного голови Володимир Повозник закликали присутніх свято берегти пам'ять про загиблого героя-земляка Ігоря Сніжка та усіх захисників України і бути достойними їх подвигу. Володимир Повозник згадав з пошаною усіх захисників України від часів Київської Русі до сьогодення і побажав щоб в Україні нарешті припинився відлік гірких втрат воїнів-захисників та запанував мир.

 

Добрими словами згадували Ігоря Сніжка його товариш по службі  полковник ЗСУ у відставці Сергій Барченко, шкільний товариш і друг, учасник АТО, а нині – працівник Куликівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки( райвійськомату) Андрій Сеньок. Мужні воїни не стримували сліз, згадуючи,  товариша, як справжнього офіцера і патріота, мудрого наставника для молодих військових, турботливого чоловіка, батька, брата і відданого друга.

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого земляка та усіх патріотів, що віддали життя за Україну.

 

Учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки Ігорю Сніжку, яка розміщена на фасаді школи, і вшанували пам’ять героя приспусканням Державного Прапора України та  прапора Сухопутних військ України, у складі яких служив Ігор Сніжок. По тому вирушили до селищного кладовища, де  поклали квіти на могилу загиблого земляка і ще раз вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.