Куликівщина вшанувала своїх земляків - учасників бойових дій на території інших держав

  • 917

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам , що на меморіальні алеї в Куликівці, зібралася громадськість Куликівщини щоб вшанувати своїх земляків – учасників бойових дій на території інших держав. Цю державну дату в Україні відзначають саме 15 лютого – в день виведення обмеженого контингенту Радянських військ з Афганістану, бо саме ця  чужа війна стала найтривалішим воєнним конфліктом за межами України, який приніс багато втрат  і горя  в українські родини.

Заступник селищного голови Володимир Повозник нагадав учасникам заходу  географію усіх локальних військових конфліктів, у яких брали участь українські військові, подякував від імені громади воїнам-інтернаціоналістам за їх мужність і відданість військовому обов’язку та приклад для нинішньої молоді і зазначив, що і сьогодні  тисячі воїнів-інтернаціоналістів  захищають Україну у військовому протистоянні на сході. Посадовець  також подякував активній громадській організації воїнів-інтернаціоналістів «Козак», яка опікується соціальним захистом своїх членів, допомагає бойовим побратимам у вирішенні проблемних питань, співпрацює з владою та іншими ветеранськими організаціями Куликівщини. За мужність та вірність військовому обов’язку, активну громадську роботу та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзнаками Куликівської селищної ради нагороджені  Василь Мулач з Виблів та Володимир Станкевич з Горбового. Крім, того всі воїни-інтернаціоналісти, які проживають в Куликівському районі, отримали  від селищної ради подарункові сертифікати.

Від імені районної влади вітали воїнів зі святом,  дякували за відвагу та зичили усіх життєвих гараздів перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко та заступник голови районної ради Юрій Крепосний. Посадовці вручили районні відзнаки з нагоди свята воїнам-інтернаціоналістам Віталію Шаповалову з Кладьківки та Василю Духну з Куликівки.

Заступник голови районної ветеранської організації Іван Рибалко адресував вітання воїнам-інтернаціоналістам від своєї організації та вручив подарункові сертифікати   Володимиру Дзюбі та Анатолію Дзюбі з Куликівки.

Вітання від народного депутата України Валерія Давиденка та матеріальну допомогу на розвиток громадської організації «Козак» передала воїнам на заході помічник-консультант депутата Любов Наумець.

Голова районної організації Асоціації ветеранів МВС Леонід Корнійчик привітав воїнів-інтернаціоналістів зі святом та вручив відзнаки своєї організації Валентину Нестеренку з Куликівки, ветерану МВС, учаснику локального конфлікту на Кубі  та Валерію Хорошку воїну-афганцю десантнику учаснику штурму палацу Аміна, який нагороджений найвищою відзнакою Спілки ветеранів силових структур - орденом "За мужність і відвагу". 

Від імені воїнів-інтернаціоналістів заступник голови громадської організації Володимир Дзюба подякував усім за підтримку і привітання,  побажав бойовим побратимам міцного здоров’я та миру нашій державі.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих і померлих воїнів-інтернаціоналістів та поклали квіти до пам’ятного знаку.

14 лютого за сприяння селищної ради воїни-інтернаціоналісти  об’їхали всі могили  загиблих і померлих побратимів, що поховані на території району, вшанували їх пам’ять та поклали квіти до поховань.