Депутати селищної ради закликали вище керівництво держави провести Всеукраїнський референдум щодо продажу землі

  • 1223

Фото без опису

Фото без опису

19 лютого відбулася 36-тя  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов’язків старост сіл громади. 

 На порядок денний  тридцять шостої  сесії було   внесено 32 питання.

На спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося цього ж дня, депутати детально обговорили всі питання порядку денного, висловили свої зауваження і пропозиції до проектів рішень, які були враховані при їх остаточному ухваленні на пленарному засіданні сесії.

 

Начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи представила на обговорення депутатів звіт про виконання селищного бюджету за 2019 рік. У 2019 році до бюджету об’єднаної  територіальної громади з урахуванням трансфертів надійшло доходів 132 667 500 грн. У порівнянні з  минулим  роком  надходження виросли   на   15,0%. Власні доходи в структурі доходів селищного бюджету становлять  65 млн грн. або 51,5% ( минулого року -  47,9%).

Як і раніше, найбільшу частку у структурі власних надходжень займає податок на доходи фізичних осіб, який складав у 2019 році 50,4% від загальної суми власних надходжень до бюджету. На другому місці доходних статей – місцеві податки і збори – 44,1%, з них найбільшою є плата за землю – більше 20 млн грн. На третьому місці  – єдиний податок  - 7,2 млн грн.

Упродовж 2019 року до селищного бюджету надійшло 67,6 млн грн у вигляді дотацій і субвенцій з державного, обласного та місцевого бюджетів. На жаль, обсяг базової дотації зменшився проти 2018 року  на 30,0%.

Загальна сума видатків загального фонду, спеціального фондів та кредитування селищного бюджету  протягом  2019 року склала 133213,2 тис. грн. Найбільшу частину видатків займає  освіта – 66518,6 тис. грн або 49,9%. Основна частина коштів направлена на видатки із заробітної плати та нарахування 80,8 % від загальної суми проведених видатків та  на оплату за спожиті бюджетними установами енергоносії та комунальні послуги –  7,3%.

Ключові рішення 36-ї сесії:

Депутати ухвалили внесення змін до бюджету ОТГ на 2020 рік для здійснення фінансування першочергових потреб, а саме, виділено:

 - 40 тис. грн на програму «Протидія захворюванню на туберкульоз»;

 - 50 тис. грн -  на програму «Профілактика та лікування онкологічних захворювань»;

- 10 тис. грн - на забезпечення фельдшерських пунктів перев’язувальним матеріалом, медикаментами та виробами медичного призначення;

 - 256 236  грн – на заміну вікон у Вересоцькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів;

-  25 тис. грн - на проведення медоглядів працівників закладів освіти;

- 5 тис. грн -  на проходження військово-лікарської комісії призовників на строкову військову службу;

- 53,9 тис. грн - на заробітну плату працівникам дитячого відділення ЦРЛ;

- 125 тис. грн - на придбання камер відеоспостереження;

 - 185 тис. грн - на придбання асенізаційної бочки для викачки вигрібних ям;

  - 166 тис. грн - на фінансування розробки містобудівної документації, а саме «Генеральний план та план зонування територій смт Куликівка;

- 44,3 тис. грн на придбання твердопаливного котла для Дроздівського дитячого садка

 - 94,6 тис. грн - на завершення  капітального ремонту будівлі лижної бази  в смт Куликівка на стадіоні.

Затвердили дві цільові програми: Програму територіальної оборони Куликівської селищної об’єднаної територіальної громади, мобілізаційної підготовки, призову громадян України до лав Збройних Сил України на військову службу на 2020 рік (фінансування складає - 20 тис. грн) та  Комплексну  програму з реалізації міграційної політики Куликівського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області на 2020 рік (фінансування складає – 26 тис. грн).

Рішенням сесії селищна рада зарезервувала земельні ділянки у   11 населених пунктах громади загальною площею 138,3 га для учасників АТО(ООС);

Традиційно розглянули блок  інших земельних питань. Затвердили  окремі рішення щодо комунального майна та ін.

За ініціативи депутата В.Мельник на сесії ухвалили текст  звернення до Президента України та Верховної ради України щодо зняття з розгляду у парламенті всіх законопроектів щодо запровадження ринку землі з огляду на стратегічну важливість даного питання для долі держави і кожного її громадянина та проведення з цього питання Всеукраїнського референдуму.

З урахуванням зауважень та пропозицій, озвучених депутатами на спільному засіданні постійних комісій, з 30 питань порядку денного прийняті позитивні рішення. З 25 та 26 питань порядку денного рішення не прийнято рішення не прийнято.

 

Детальніше з рішеннями 36-ї сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення будуть оприлюднені  відповідно до чинного законодавства у 5-денний термін.