Кошти інфраструктурної субвенції дрімайлівці використають на ремонт дороги по вулиці Сергія Парубця

  • 929

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

5 березня у приміщенні сільського будинку культури відбулися загальні збори громадян сіл Дрімайлівка і Будище.

В.о. стрости села Петро Шило прозвітував про роботу у 2019 році. Сьогодні у селах Дрімайлівка та Будище зареєстровано 618 жителів. За 2019 рік  померло 17 осіб, народилося 2 дітей. У селі працюють усі соціальні заклади: школа, дитсадок, ФАП, ветдільниця, будинок культури. Основний орендар землі ТОВ "Гетьманське". Орендна плата  становить 9 %. Минулого року за кошти субвенції на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій проведено капітальний ремонт сільського ФАПу: замінено дах, вікна, двері. За сприяння ТОВ «Гетьманське» встановлено нові  бетонні паркани біля установ в центрі села,біля бювету, на всіх шести кладовищах завершено роботи по встановленню декоративних бетонних парканів. За кошти інвестора в рахунок соціальної угоди проводили ремонт дороги по вул. Перемоги.  Власними силами оновили ігровий майданчик у дитсадку.   За кошти селищного бюджету придбано звукопідсилювальну апаратуру для будинку культури, побудовано бювет біля водозабірної свердловини, встановлено майданчик для роздільного збору сміття, автозупинку біля повороту на Будище. Проводилися й інші роботи з благоустрою:  ремонти пам’ятників та обелісків, прибирання кладовищ, обкошування узбічь, випилка порослі, аварійних дерев.  

Плани розвитку на 2020 рік: ремонт доріг у селах, розчищення  двох водойм: однієї для напування худоби, іншої – для облаштування відпочинкової зони, ремонт ще однієї водозабірної свердловини.

 

Про роботу по забезпеченню законності і правопорядку на теритоії сіл  Дрімайлівка і Будище у 2019 році звітував дільничний офіцер поліції Євген Примак.

Про особливості роботи медичної галузі в умовах реформування, а саме співпрацю первинної і вторинної ланки поінформував учасників зборів  лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Максим Момот. Він звернувся із проханням до тих, хто ще не підписав декларації із сімейними лікарями, зробити це невідкладно.

Роз’яснення і консультації  щодо земельних питань (приватизація городів, отримання землі для ведення особистого селянського господарства та ін.) жителям сіл надала начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок.

 

Куликівський селищний голова Наталія Халімон у своїй співдоповіді  прозвітувала  про роботу Куликівської ОТГ за 2019 рік  та традиційно поінфомувала про фінансові надходження і витрати по Дрімайлівці. Так, у 2019 році від сіл Дрімайлівка і Будище надійшло до бюджету ОТГ  - 1 704 088 грн, витрачено на розвиток сіл – 4 090 957 грн.

 

Проблемні питання, озвучені жителями села на зборах:

  • присутні на зборах озвучили  претензії до ТОВ «Гетьманське»  щодо низької орендної плати за землю у грошовому еквіваленті, сінокоси розорані під ріллю, а виплачується як за сінокіс;
  • жителів сіл не задовольняє режим  вуличного освітлення, особливо у вечірній час, коли люди повертаються з електрички по темряві;
  • сільське сміттєзвалище потребує звалкування;
  • присутні висловились за продовження ремонту доріг по інших вулицях ;
  • озвучили питання щодо необхідності ремонту ще однієї  водозабірної свердловини;
  • поцікавилися якими нормативними документами визначається заробітна плата виконувача обов’язків старости.

 

Під час обговорення питання затвердження місцевих податків і зборів житель села Дрімайлівка (учитель фізичного виховання місцевої школи) Володимир Зоценко запропонував звільнити від самооподаткування садиби, де проживають самі лише пенсіонери. Однак рішенням загальних зборів затвердили місцеві податки і збори на рівні минулого року ( 50 грн з двору – сума самооподаткування) для усіх жителів сіл Дрімайлівка і Будище без виключення.

  

Наталія Халімон  звернулася до учасників зборів з проханням самим жителям вирішити куди спрямувати кошти інфраструктурної субвенції, яка цього року розподілена в тому числі і на Дрімайлівку та Будище. Прозвучали пропозиції продовжити вуличне освітлення, але оскільки цього року держава не включила у перелік проектів використання інфраструктурної субвенції вуличне освітлення, кошти використають на ремонт дороги по вул. Сергія Парубця.