Куликівська громада очікує на підтримку проєктів розвитку з боку обласної державної адміністрації

  • 1190

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 березня з робочою поїздкою в Куликівці побував  заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван. Це перша ознайомча поїздка з Куликівською ОТГ  для обласного посадовця. 

Андрій Подорван зустрівся з Куликівським селищним головою Наталією Халімон. На зустрічі обговорили  перспективи співпраці виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у забезпеченні виконання державних програм і завдань щодо реалізації розпочатих реформ.

Разом із селищним головою Андрій Подорван ознайомився із роботою Центру надання адміністративних послуг, який запрацював торік завдяки співпраці об’єднаної громади та Програми «U-LEAD з Європою». Сьогодні Куликівський ЦНАП  надає 94 види адмінпослуг у центральному офісі. Крім того, в селах Салтикова Дівиця, Вересоч, Горбове, Орлівка є віддалені робочі місця, де  надаються 60 видів адміністративних  послуг. Керівник  ЦНАПу Ольга Крупина  поінформувала про те, що наразі  тут розглядають можливість забезпечення на базі ЦНАПу консультацій для громадян працівниками «Чернігівгазу» та «ЕНЕРА-Чернігів». Для цього у ЦНАПі  є можливість виділити окремі робочі місця.

Також Андрій Подорван відвідав опорну школу – Куликівський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів, яка за останні роки суттєво покращила умови для навчання дітей. Так, за інформацією директора школи Ольги Труш, до ремонту навчального закладу залучались кошти місцевої громади, Державного фонду регіонального розвитку, ПРООН, грантової програми Кусаноне (Японія), спільного проєкту з Естонією, а також кошти спонсорів та місцевих підприємців.

– У 2019-му завершено повну термодернізацію навчального закладу, вартість робіт – 6,1 мільйона гривень. З них за рахунок ДФРР – 5,5 мільйона гривень, решта – внесок Куликівської ОТГ. Покращились умови навчання дітей та є економія енергоресурсів, – прокоментував заступник голови ОДА.

Були обговорені перспективні проєкти, які стосуються даного навчального закладу (придбання сучасного навчального обладнання,  кабінетів, капітальний ремонт спортзалу) зокрема по програмі «Спроможна школа» та за рахунок субвенції для розвитку STEM-освіти. 

Крім того, заступник голови ОДА оглянув  комунальний заклад «Куликівський центр культури, дозвілля і творчості». Наразі громада готує проєкт на повну реконструкцію закладу, який включатиме ремонт даху, фасадів, заміну вікон, вентиляції та протипожежної системи, внутрішні роботи, враховуючи заміну стільців у залі. Цей проєкт планують подати на конкурс до Державного фонду регіонального розвитку на 2021 рік.

Під час відвідання закладів Наталія Халімон наголошувала на важливості вищезгаданих проєктів для Куликівщини і висловила сподівання, що обласна державна адміністрація у межах своїх повноважень підтримуватиме  і допомагатиме громадам  у їх розвитку. 

Цього ж дня  Андрій Подорван провів нараду з головою Куликівської  райдержадміністрації Петром Єрком та керівником апарату Антоніною Вересоцькою щодо забезпечення виконання в районі заходів з протидії та поширенню коронавірусної інфекції, роботи медичної галузі.

За матеріалами офіційного сайту Чернігівської ОДА