Колонка голови ОТГ

  • 1661

Фото без опису

 

Шановні земляки!

Традиційно пропоную короткий звіт про роботу в березні 2020 року.

З метою збереження та попередження руйнувань автомобільних доріг під час весняного періоду виконком Куликівської селищної ради 06 березня 2020 р. ухвалив рішення № 35 «Про збереження автомобільних доріг комунальної власності», згідно якого обмежується рух вантажного транспорту понад 6 тонн   на автомобільних дорогах комунальної власності  Куликівської ОТГ. Термін обмежень руху встановлено з 10 березня по 15 квітня 2020 року.  

Зміст даного рішення доведено до всіх агропідприємств, що орендують землю  на території громади, та  до Куликівського відділення поліції.

Шановні орендарі! Просимо з розумінням поставитися до виконання даного рішення  й максимально обмежити рух транспорту в зазначений період. Давайте разом дбати про збереження місцевих доріг, бо їхній ремонт обходиться дорого і для вас, і для громади. А всіх жителів ОТГ прошу виявляти свідомість та інформувати  про випадки порушення рішення виконкому за телефоном поліції 102.

Про заходи благоустрою. По всіх селах ОТГ тривають роботи з вирубки порослі на кладовищах, узбіччях доріг. Особливу активність в цьому напрямку виявили мешканці Жуківки, Орлівки, Вересочі, Авдіївки, Вершинової та Бакланової Муравійок.

Продовжується робота з випилювання аварійних дерев та заготівлі дров для закладів соціальної сфери.  

 За сприяння СФГ «Колос» розчищено водопій у селищі Куликівка.

Встановлено додаткові автобусні зупинки власного виробництва в селах Дроздівка,  Горбове,  Дрімайлівка та селищі Куликівка.

Проведено ремонт алеї вуличних ліхтарів біля критого ринку в Куликівці, за фінансової підтримки власника магазину «Наш край» встановлено паркові лавки для відпочинку, які виготовили на замовлення працівники Куликівського ВУЖКГ.

Продовжується благоустрій території навколо Куликівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Після проведених робіт з термомодернізації приміщення, випилки дерев, які заважали проведенню робіт з утеплення школи, тут триває висипка  та вирівнювання території з метою влаштування газону та висадки нових екзотичних зелених насаджень. За фінансової підтримки депутата обласної ради Віктора Труша залито площадку під майбутню велопарковку.

 Забезпечення населення якісною питною водою. Триває капітальний ремонт глибоководної недіючої свердловин у селі Грабівка. В ході виконання робіт планується  встановлення пожежного гідранту.  

З метою покращення якості води у водогоні селища, селищною радою замовлено проект на реконструкцію інженерно-транспортної інфраструктури по вул. Амосова в частині водогону та дороги з твердим покриттям в смт Куликівка. Це комплексний підхід до вирішення проблеми, вартість реалізації якого обійдеться для громади орієнтовно в 4,5 млн. грн.

ПРО КОРОНАВІРУС!

Повноцінна життєдіяльність громади в другій половині березня була призупинена через всесвітню пандемію коронавірусної інфекції COVID-19. З метою запобігання поширення на території Куликівської ОТГ коронавірусної інфекції 12 та 17 березня 2020 р. відбулися позачергові засідання виконавчого комітету Куликівської селищної ради, на яких прийняті рішення про запровадження карантину в закладах освіти ОТГ. На термін дії карантинних заходів (до 24 квітня ц.р.) заборонено проведення спортивних заходів, призупинено проведення культурно-масових заходів, заборонено приймати відвідувачів закладам громадського харчування, сфери розваг та послуг (крім торгових та медичних).

Проте, в зв’язку зі складністю ситуації у світі, з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», розпорядженнями голови Куликівської райдержадміністрації від 17, 19, 27 та 30 березня 2020 р. № 55, № 57,  № 70 та № 72 було запроваджено ще більш жорсткі правила. Станом на 31 березня 2020 р. вони звучать так: карантин продовжено до 24 квітня 2020 р., заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів, фітнес-центрів, закладів культури, виїзної та виносної торгівлі товарами всіх груп, побутового обслуговування населення.

За умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів заборони не поширюються на:

 

- торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення;

- торгівлю ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

-  засоби зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності;

- медичну практику, ветеринарну практику;

-  діяльність автозаправних комплексів, діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- діяльність з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

 

Заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом внутрішньорайонного сполучення, крім:

- перевезення легковими автомобілями;

- службовим/орендованим  транспортом в межах кількості місць для сидіння та виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Нацполіції;

- маршрутного таксі,  з кількістю пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою ТЗ за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

 

Шановні земляки! Просимо з розумінням поставитись до запровадження зазначених вимушених заходів, адже від дотримання цих обмежень залежить не просто здоров’я, а життя – ваше та ваших рідних і близьких людей. Пам’ятайте, що ліків від коронавірусу COVID-19 на сьогодні не існує, а найкращий спосіб уникнути зараження – самоізоляція (уникнення тісного контакту з людьми). Пам’ятайте, що ззовні здорова людина може бути носієм інфекції, бо інкубаційний (прихований) період хвороби може тривати понад 20 діб!

Всім особам, прибулим із-за кордону, варто дотриматися 14-денної самоізоляції в обов’язковому порядку!

Ще раз нагадаю, що в разі погіршення самопочуття – телефонуйте сімейному лікарю або працівнику ФАПу чи ФП. У разі прояву важких симптомів (висока температура, кашель) – викликайте бригаду екстреної медичної допомоги за телефоном 103. Самовільний похід в поліклініку хворої людини – це свідоме розповсюдження інфекції серед здорових людей.

Тож самоізолюйтеся від інших, вживайте якомога частіше гарячі напої, вітамінізовану продукцію та дотримуйтеся заходів особистої гігієни. БУДЬТЕ ЗДОРОВІ !!!

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон