За кошти селищного бюджету для медзакладів шиють маски та захисні костюми

  • 1370

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Селищна рада не обмежилася в проведенні заходів з профілактики поширення  коронавірусної інфекції COVID-19  на території громади тільки виділенням коштів для медзакладів.  Станом на сьогодні профінансовано  111,9 тис. грн для потреб центральної районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Було прийнято рішення  надати також і  практичну допомогу. Найголовніше, що зараз необхідно зробити - це забезпечити засобами індивідуального захисту медичних працівників, адже вони найперші у зоні ризику. 

За кошти селищного бюджету придбано марлю і тканину. Наразі швачка комунального підприємства "Ковчин"  займається пошиттям захисних костюмів та халатів для медичних працівників. Вже пошито 19 халатів  та 13 захисних костюмів.  Швачки територіального центру соціального обслуговування шиють спеціальні закриті маски для медичних працівників та звичайні маски для соціальних робітників, які обслуговують одиноких  громадян похилого віку.  На сьогодні вже пошито 85 закритих масок для медпрацівників та 300 медичних масок для персоналу і підопічних стаціонарного відділення терцентру в Орлівці та соціальних робітників.

За виділені з селищного бюджету кошти ЦРЛ придбала  безконтактні інфрачервоні термометри. Тепер в усіх  відвідувачів лікарні на вході вимірюють температуру, щоб запобігти поширенню інфекції в медзакладах.