Колонка голови ОТГ

  • 2048

 

Шановні земляки!

Традиційно звітую за  роботу ОТГ у травні 2020 року.

Заходи благоустрою. По всіх селах ОТГ тривали роботи з упорядкування парків, зон відпочинку, прибережних смуг, здійснювалася побілка дерев, ліквідовувались стихійні сміттєзвалища тощо.

За ініціативи ковчинських громадських активістів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та фінансової підтримки СФГ «Колос» у селі Ковчин споруджено новий пам’ятний знак, присвячений пам’яті земляків-ліквідаторів. Пам’ятний знак встановлено на алеї слави, що знаходиться в центрі села, поруч з обеліском та пам’ятником жертвам репресій та голодоморів.

 

Звалковано сміттєзвалище в селі Вересоч.

З метою підготовки до літнього відпочинкового сезону проведено заходи з благоустрою центральних пляжів в селі Салтикова Дівиця – встановлено контейнери для сміття та громадську вбиральню.

З метою підтримки активності мешканців житлового сектору «Журавка» смт Куликівка щодо благоустрою території навколо водойми та влаштування там відпочинкової зони, встановлено гойдалку та лави для відпочинку (подаровані на день селища місцевим підприємцем Володимиром Мурашко).

Розчищено ставок для напування худоби в селі Авдіївка. Тривають роботи по розчищенню водопою в селі Виблі.

У громаді підведено підсумки весняного благоустрою Куликівської ОТГ. Оцінювання проводили за наступними критеріями:

  • нові об’єкти з благоустрою, які з’явилися в населених пунктах цьогоріч;
  • залучення до роботи громадських активістів, жителів сіл;
  • креативний підхід до оформлення зовнішнього вигляду та мінімізація фінансових затрат.

 Незалежною комісією визначено шість населених пунктів – переможців весняного благоустрою 2020 року. Кращими цього річ стали села – Жуківка та Вершинова Муравійка (1 місце),  Грабівка та Бакланова Муравійка (2 місце), Горбів та Ковчин (3 місце). Ці населені пункти від селищної ради отримають заохочувальні подарунки – паркові лавки та вуличні вазони, виготовлені Куликівським ВУЖКГ.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон