Робочий візит Арсена Дідура до Куликівської громади

  • 2371

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

23 червня на Куликівщині з робочим візитом побував заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур. Посадовець зустрівся з Куликівським селищним головою Наталією Халімон та головою Куликівської райдержадміністрації Петром Єрком. На зустрічі обговорили можливе сприяння обласної ради у вирішенні проблемних питань, які громада і район не можуть вирішити самотужки. Йшлося про коригування проєкту  реконструкції очисних споруд та остаточне завершення робіт на об’єкті. Наталія Халімон озвучила питання необхідності проведення капітального ремонту дороги Грабівка-Буда. Дорога лежить за межами громади і проходить територією Чернігівського району. Але користуються нею здебільшого жителі Грабівки, там проходить автобусний маршрут. Сусідній район не поспішає вкладати кошти в її ремонт, а дорога у вкрай незадовільному стані і потребує серйозного ремонту.

Арсен Дідур вислухав проблемні питання і пообіцяв залучити повноваження обласної ради для пришвидшення їх  вирішення.

Депутат також відвідав Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка». Арсена Дідура цікавила робота садочка в умовах карантину і його готовність до відкриття. Депутат поцікавився і проблемними питаннями. Директорка закладу Ірина Гарбуз провела коротку екскурсію садочком. Оглянули зовнішню територію, ігрові майданчики. Власними силами за ініціативи інструктора з фізичного виховання Володимира Масльонки минулоріч тут облаштували вуличний спортивний майданчик для малечі. Подивились також спортивну залу всередині закладу, яку облаштували в садочку чотири роки тому.  За сприяння Арсена Дідура  для спортивної зали  придбали сухий басейн. З проблемних питань завідувачка озвучила необхідність проведення ремонту вуличних павільйонів на ігрових площадках. Більшість з них потребують заміни шиферного покриття та дощатої підлоги. Закладу не вистачає комп’ютерів. Хотіли б придбати  сучасні розвиваючі матеріали (бізі-борди).

Цього ж дня Арсен Дідур побував в Орлівці. Депутат на власні очі побачив результат завершення минулорічного проекту реконструкції водойми в центрі села. Проєкт вартістю 1,6 млн. грн був профінансований за рахунок обласного природоохоронного фонду. Його реалізація стала  можливою саме за сприяння депутатів обласної ради Арсена Дідура та Віктора Труша. Тепер захаращене і замулене колись озеро перетворилося на привабливу водойму для відпочинку. Тут проведено масштабну роботу по розчистці берегів від порослі силами працівників селищної ради та місцевих жителів. Підрядна організація провела розчищення та поглиблення водойми, планування берегів. Вже й зараз водойма приваблює місцевих рибалок і купальників. Але місцева влада ще планує провести благоустрій прибережних зон. Засіяти газонну траву, встановити лавки, альтанку і зробити тут чудову зелену оазу для відпочинку місцевих жителів та гостей Орлівки.

Арсен Дідур зауважив, що коли працювати  однією командою – громада села, ОТГ, обласна рада то результат роботи завжди буде позитивним.