Колонка голови ОТГ

  • 3058

Фото без опису

 

Шановні земляки!

Традиційно звітую  про роботу Куликівської ОТГ в червні 2020 року.

17 червня 2020 року відбулася 37 сесія Куликівської селищної ради сьомого скликання, на порядок денний якої було винесено 66 питань. Депутати ухвалили звіт про виконання бюджету  Куликівської   селищної об’єднаної територіальної громади за  І квартал 2020 року, зміни до бюджету ОТГ на 2020 рік, збільшивши доходну і видаткову  частину бюджету ОТГ для здійснення фінансування першочергових потреб, зокрема:

  • 42 000 грн (для Куликівської ЦРЛ) – на придбання засобів індивідуального захисту від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019;
  • 300 000 грн ( для ЦПМСД) – на придбання засобів індивідуального захисту від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом    COVID -19;
  • 597 200 грн – на заробітну плату педагогічним працівникам ЗЗСО громади;
  • 454 432 грн – на закупівлю обладнання для навчальних кабінетів початкової школи;
  • 273 700 грн – на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет;
  • 615 000  грн – на  ремонт та придбання обладнання для їдалень закладів  загальної середньої освіти громади;
  • 27 000 грн – на придбання ендовідеокамери для ЦРЛ;
  • 20 000 грн  – для забезпечення безкоштовними ліками психоневрологічних хворих;
  •  55 704 грн – на оплату проектів по капітальному ремонту доріг.

Крім того, були затверджені ставки місцевих податків та зборів на 2021 рік, затверджено перелік об’єктів комунальної власності Куликівської селищної ОТГ; ухвалено рішення про прийняття у комунальну власність громади від обласної ради  двох комплектів телемедичного обладнання для Орлівської та Виблівської амбулаторій загальної практики сімейної медицини на загальну суму 216 336 тис. грн. та медичного обладнання для Салтиково-Дівицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини на загальну суму 506 140 тис. грн.; затверджено Правила благоустрою територій населених пунктів Куликівської селищної ОТГ, в яких виписані вимоги до утримання територій, домашніх тварин, проведення земляних і будівельних робіт тощо (ознайомитися із Правилами можна на офіційному веб-сайті селищної ради у розділі «Нормативні документи» за посиланням: https://kulykivska-gromada.gov.ua/pravila-blagoustroju-teritorij-naselenih-punktiv-kulikivskoi-selischnoi-otg-11-04-08-30-06-2020/); прийнято рішення по земельних питаннях.

 

З метою залучення додаткових коштів для забезпечення медичних працівників необхідними засобами індивідуального захисту, що використовуються в боротьбі з коронавірусом, у травні 2020 року Куликівська селищна рада подала заявку  на участь у благодійному проєкті  "Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19", який в Україні реалізує Міжнародний благодійний фонд "Карітас України" за підтримкм "Програми U-LEAD з  Європою". 04 та 26 червня 2020 року громада отримала від фонду благодійну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту, а саме: костюми біологічного захисту, захисні  окуляри, респіратори, маски, рукавички та дезинфікуючі засоби. Увесь вантаж був переданий медичним закладам.

 

Забезпечення населення якісною питною водою. Розроблено проєктно-кошторисну документацію на часткову заміну водогону в смт Куликівка. Проєкт «Реконструкція інженерно-транспортної інфраструктури вул. Амосова в смт Куликівка Чернігівської обл. в частині водогону та дороги з твердим покриттям комунальної власності» пройшов експертизу. Вартість самого проєкту – 120 тис. грн., кошторисна вартість робіт – 4 млн. 976 тис. грн.

Почищено ще один вуличний колодязь в с. Горбове по вул. Пушкіна.

Заходи благоустрою. Триває обкошування узбіч населених пунктів із залученням комунальної техніки та фізичної сили робітників із благоустрою. Звалковано сміттєзвалище в с. Орлівка та чергово в Куликівці.

Розчищено водопої для напування худоби в с. Виблі та с. Горбове.

Ремонти доріг. Проведено висипку щебеневою сумішшю ґрунтових доріг у с. Бакланова Муравійка. За рахунок соціальних угод з інвесторами-аграріями зроблено ямковий ремонт дорожнього покриття по вул. Польовій та вул. Широкій в с. Ковчин (СФГ «Колос») та ямковий ремонт частини вул. Будиської в с. Будище (ТОВ «Гетьманське).

Розроблено проєктно-кошторисну документацію на капітальні ремонти  доріг комунальної власності в 6 населених пунктах: Куликівка (вул. Артамонова), с. Виблі (вул. Шевченка), с. Горбове (вул. Генівська), с. Хибалівка (вул. Назаренка), с. Дрімайлівка (вул. Парубця) та с. Вересоч (вул. Привокзальна). Проєкти пройшли експертизу та подані до обласного управління капітального будівництва.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон