На Купала в Орлівці урочисто відкрили і освятили оновлену водойму

  • 3943

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Цьогорічне свято Івана Купала в Орлівці запам’ятають надовго! Саме 7 липня тут відбулося урочисте відкриття і освячення розчищеної і реконструйованої водойми в центрі села. Це сьогодні тут приваблива і комфортна зона відпочинку: чиста і м’яка вода, яка приваблює у літню спеку купальників, пологі береги із засіяною газонною травою, дерев’яні східці для зручності спуску до води, тарзанка для любителів есктріму, альтанка, лавки, пляжні грибки. Справжній міський пляж!

А ще рік тому не було і натяку на   те, що тут буде улюблене місце відпочинку для орлівців та гостей села. Водойма  була замулена і брудна, береги позаростали кущами, подекуди утворилися стихійні смітники. Але було велике бажання активістів  села від малого до великого  розчистити ставок і створити навколо нього відпочинкову зону і виконувачки обов’язків старости села Валентини Бусел втілити цю мрію в життя.

І от минулоріч це стало можливим за сприяння голови громади Наталії Халімон, яка підтримала ініціативу орлівців, депутатів обласної ради Арсена Дідура і Віктора Труша, які допомогли залучити кошти обласного природоохоронного фонду (1,6 млн. грн) для реалізації проєкту, агропідприємства-орендаря ТОВ «Баришівська зернова кампанія», які фінансово допомогли швидко виготовити проєктно-кошторисну документацію, а ще  працівників селищної ради, активних жителів села, місцевих фермерів, підприємців, бригади лісорубів СФГ  «Колос», які зробили величезну підготовчу роботу по розчистці берегів від порослі, прибиранню смітників і вже потім облаштування зони відпочинку. Результат спільної роботи перевершив очікування скептиків.

На свято, попри невеликий дощ, орлівці зібралися дружно від  малого до старого, йшли родинами, по одному, з друзями. На березі у відпочинковій зоні вже лунала українська музика, у повітрі літав аромат наваристого кулішу і шашлика. Давно в селі не збиралося стільки дітвори. Малі орлівці із задоволенням ласували морозивом від депутата обласної ради Віктора Труша, якого привезли на свято із запасом. Не відставали від них і орлівські бабусі, яким солодкий  прохолодний смаколик  теж додав веселого святкового  настрою. 

Своїх земляків розважали веселими піснями  працівники сільського будинку культури та аматори – учасники ансамблю «Калина». Директорка сільського будинку культури Катерина Лаптій поділилася з односельцями приємною новиною –  ансамбль «Калина» взяв участь у IV Дистаційному Багатожанровому Міжнародному фестивалі «Самоцвіти- країна безмежних можливостей» і зайняв ІІІ місце в номінації «Народний вокал». Орлівці вітали своїх артистів  із вагомим здобутком  гучними оплесками.

Виконувачка обов’язків старости села Валентина Бусел щиро вітала односельців зі святом Івана Купала  і подякувала усім причетним до реалізації великої для села справи - у першу чергу голові громади Наталії Халімон, депутатам Чернігівської обласної ради Арсену Дідуру та Віктору Трушу за те, що проект знайшов фінансову підтримку з обласного бюджету. Віктор Труш, крім того, до свята подарував орлівцям два пляжні грибки.  Альтанку подарував селу керівник підрядної організації, яка здійснювала розчистку ставка,  Олександр Дробот (м.Чернігів), а виготовив її куликівський підприємець Володимир Мурашко,  лавки – дроздівський фермер Володимир Кравченко,  дерев’яні східці до води  виготовив орлівський підприємець Андрій Хоменко, тарзанку облаштував місцевий підприємець Володимир Середа, задискував береги і засіяв газонною травою місцевий житель Микола Калініченко. А два сільські активісти-рибалки Віктор Ревко та Сергій Шимко зібрали кошти, придбали та запустили у ставок малька риби. Фінансову підтримку при вирубці порослі на берегах надала орлівський фермер Любов Скорина.

Валентина Бусел привітала Любов Василівну з особистим ювілеєм та 20-річчям створення ТОВ «Злагода-ЮКС», яке вона створила і всі ці роки очолює, та вручила ювілярці подарунок. Також привітала з Днем народження іменинників цього дня Катерину Іванченко та Олега Савченка.

Не обійшлося на святі і без гостей. Щирі привітання  і слова вдячності за активність громади села і спільну роботу прозвучали від Куликівського селищного голови Наталії Халімон та депутата обласної ради Віктора Труша.  Голова громади також привітала з ювілеєм фермера Любов Скорину та вручила їй Почесну грамоту селищної ради за багаторічну працю  і внесок у розвиток аграрної галузі.

Віктор Труш у своєму привітання наголосив, що тільки разом великою і дружною командою стало можливим реалізувати таку важливу і потрібну для села справу. Депутат приєднався до вітань на адресу ювілярки колеги-аграрія Любов Скорини і вручив їй букет квітів. Також побажав орлівцям і надалі бути  активними, дружними  і дбати про розвиток свого села.

За християнською традицією освячувати важливе і велике починання для громади, настоятель Свято-Вознесенської церкви отець Андрій освятив води оновленого ставка.

Першими випробувала освячену купель  виконувачка обов’язків старости Валентина Бусел. Найбільше раділа прохолоді ставка орлівська малеча. Найсміливіші освоїли тарзанку.  Свято продовжилося частуванням кулішем і шашликом. Всі раділи святу і відчували гордість за спільно зроблену добру справу!