Куликівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області запрошує до співпраці волонтерів пробації

  • 909

Фото без опису

           Куликівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області запрошує до співпраці волонтерів пробації

 

Пробація - система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Орган пробації - центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері пробації.

Волонтерська діяльність - добровільна, соціально спрямована, неприбуткова діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги, тобто робіт та послуг, що безоплатно виконуються і надаються волонтерами.

  Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

   Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Основними завданнями волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально-виховної роботи. Свої повноваження волонтери пробації здійснюють під керівництвом персоналу органу пробації.

Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах і є дієздатними.

Куликівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області запрошує всіх бажаючих до співпраці в якості волонтерів. Звертатися за адресою: смт Куликівка, вул. Коцюбинського, 27 або за телефоном 2-17-61.

 

                                                                              Ольга Обабко,

                                                                     начальник Куликівського РС

                                                                  філії Державної установи

«Центр пробації»

                                                                   в Чернігівській області