Керівництво області обізнане з  проблемами Куликівської громади і сприятиме їх вирішенню

  • 2154

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

11 серпня в Куликівці з робочим візитом побував голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко. Очільник області зустрівся з Куликівським селищним головою Наталією Халімон та активом  громади.

На зустрічі обговорили питання і проблеми, які турбують сьогодні жителів Куликівської громади, та потребують підтримки керівництва області для їх якнайшвидшого вирішення.

Наталія Халімон озвучила проблему незадовільного стану доріг обласного значення, які проходять територією громади. Серед найбільш проблемних вона назвала дорогу між  Олишівкою та Куликівкою, дорогу Куликівка-Авдіївка-Виблі, а також дорогу між селами Вересоч та Кладьківка. Це не комунальні дороги, тому громада не може використати кошти селищного бюджету на їх ремонт та і суми потрібні чималенькі. Але цими дорогами проходять  автобусні маршрути, також маршрути руху шкільних автобусів. Це важливі транспортні артерії, які з’єднують села громади і Куликівську ОТГ з іншими громадами. 

Також прозвучало важливе питання щодо забезпечення інтернетом. За словами Наталії Халімон, до восьми населених пунктів Куликівської ОТГ підведено оптволокно.  Сьогодні у Горбовому і Виблях  проводяться роботи по забезпеченню інтернетом закладів соціальної сфери. Черга за підключенням абонентів. Андрій Прокопенко запропонував голові громади провести зустріч з провайдером, щоб обговорити існуючі проблеми.

Забезпечення сільського населення питною водою – це питання є важливим для кожної громади.

Зараз триває робота по виділенню коштів на водопровідну систему по Куликівці. Зробимо все, щоб громада отримала це фінансування. Є також проблема з водогоном для забезпечення водою Горбівської школи, - сказав Андрій Прокопенко.

Крім того, обговорили питання, що стосуються реформування районів та зміни адміністративно-територіального устрою. Голова Чернігівської ОДА пояснив, що всі життєво необхідні послуги громадяни отримуватимуть у громаді. І за довідками у Чернігів жителям громади їхати буде не потрібно. Тим більше, що в Куликівській ОТГ працює ЦНАП європейського рівня, а селищна рада постійно вдосконалює якість надання послуг населенню у всіх сферах: освітній, медичній, соціальній, тощо.

 

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації