Привітання Куликівського селищного голови Наталії Халімон з Днем Державного Прапора України

  • 1404

Фото без опису

Шановні жителі Куликівської громади!

 

Сьогодні, 23 серпня, наша  країна вшановує один із атрибутів своєї державності – Державний Прапор України.

 

Це свято багатьох поколінь українців, данина поваги символу держави, що пройшов довгий, героїчний, а часом і трагічний шлях.

 

Вперше синьо-жовте знамено замайоріло над Україною сто років тому, як державний символ новоствореної Української народної республіки. За 70 років існування радянської імперії комуністичний режим намагався  знищити українську національну свідомість, стерти історичну пам’ять поколінь. Та це виявилося не під силу авторитарному режиму. 1991 року, разом  проголошенням незалежності, Україна повернула собі свій Прапор, свій Герб, свій Гімн, а отже і свою державність.

 

За майже три десятиліття незалежності наша  країна зазнала кардинальних змін – політичних, економічних і  суспільних. Однак, є вічні цінності, які  об’єднують людей і не підвладні часу. Це любов до рідної землі і гордість за свою державу, символом якої є національний прапор.

 

Кожна нація, виборюючи незалежність, обирає символи своєї свободи. Таким символом для нас став Державний Прапор України. Ми бережемо та шануємо його як найвищу національну святиню. Бо саме під синьо-жовтим знаменом український народ виборов свою незалежність. Із ним йшли і сьогодні йдуть у бій за рідну землю кращі сини України на сході держави. За нього віддавали і продовжують віддавати  життя. На кожній позиції української армії на сході майорить синьо-жовте полотнище, як символ незалежної держави.  Посічені кулями, обпалені ворожими  снарядами гордо височать державні прапори, як нагадування агресору, що це українська земля, що українці битимуться за неї до останнього.

 

Разом з тим наш Державний  прапор – це символ миролюбства і достатку. Він нагадує українське літо з чистим  безхмарним небом над жовтою смугою хлібної ниви.

 

Сьогодні прапор України є окрасою всіх державних свят та культурно-мистецьких заходів, прикрашає фасади будівель органів  державної влади, а завдяки нашим видатним спортсменам, науковцям, діячам культури Державний Прапор України став відомий всьому світові. Особливе почуття патріотизму  переповнює нас, коли ми зустрічаємо синьо-жовте полотнище перебуваючи далеко на чужині. Саме тоді ми гостро розуміємо — чиєї землі ми діти.

 

Кожного разу, коли наші спортсмени піднімаються на найвищу сходинку п’єдесталу, і вгору під звуки Державного Гімну України здіймається синьо-жовте знамено, ми відчуваємо гордість за свою державу.

 

Нехай  же наш прапор завжди гордо майорить над Україною та по всьому світові і буде надійним оберегом у всіх наших справах та помислах!

        

Зі святом Вас! Слава Україні!

 

Куликівський селищний голова

Наталія Халімон