"Живі, поки пам’ятаємо!"

  • 1808

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

29 серпня Україна відзначатиме День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський  підписав указ про затвердження пам'ятного дня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

28 серпня, напередодні пам’ятної  дати, в громаді вшанували своїх загиблих  на сході героїв. Заступник селищного голови Володимир Повозник, заступник голови райдержадміністрації Олена Баглай, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, заступник військового комісара Володимир Рожовець та інші посадовці  відвідали могили Сергія Парубця з Дрімайлівки та Ігоря Сніжка з Куликівки. Вони поклали квіти та символи пам’яті Іловайської трагедії – соняхи до могил загиблих земляків і вшанували  їх пам’ять та пам’ять усіх захисників України, які віддали життя за  незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання.

Довідково:

Парубець Сергій Сергійович, народився 10 лютого 1995 року в с.Дрімайлівка. Солдат легендарної Житомирської 95-ї десантно-штурмової бригади. Загинув у боях під Донецьким аеропортом (під с. Спартак Ясинуватського району) 18 січня 2015 року. Один з "кіборгів". Похований у Дрімайлівці.

Сніжок Ігор Сергійович, народився 6 грудня 1973 року в смт Куликівка. Професійний військовий, полковник (посмертно) Збройних Сил України. Загинув 3 лютого 2015 року під Дебальцевим від осколкового поранення  під час службового відрядження. Похований в Куликівці.

З нагоди Дня пам’яті захисників України просимо всіх небайдужих долучитися 29 серпня до Всеукраїнської акції "Сонях" та загальнонаціональної хвилини мовчання о 10.00.