Привітали кладьківського ветерана Василя Батюту з поважним ювілеєм

  • 2206

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Сьогодні, 28 серпня, ветеран Другої світової війни Василь Федосійович Батюта з Кладьківки відзначив свій 95-й день народження. 

Поздоровити ветерана з особистим святом завітали до його оселі представники селищної і районної влади: заступник селищного голови Володимир Повозник, заступник голови райдержадміністрації Олена Баглай, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, виконувач обов’язків старости села Василь Бойко, депутат селищної ради Віктор Шрам, заступник військового комісара Володимир Рожовець. Гості зичили ветерану міцного здоров’я, дарували квіти, подарунки і обіцяли приїхати поздоровити із 100-річним ювілеєм.

Бойовий шлях пройшов у військах зв’язку в Прибалтиці під Нарвою, Кенігсбергом, Виборгом, на островах Фінської затоки. Нагороджений орденами «За мужність – ІІІ ст..», «Вітчизняної війни – ІІ ст..», медаллю «За бойові заслуги». Після війни, до виходу на пенсію, пропрацював у місцевому колгоспі «Більшовик» робітником. 

Василь Федосійович - яскравий приклад оптимізму і бадьорості духу. Дуже радів гостям і привітанням. У свої 95 виглядає років на 15-20 молодше. Бадьорий, підтягнутий, усміхнений. У хаті і дворі чистота і порядок, хоча й живе сам, бо вже давно, як удівець. Тримає коня і сам його доглядає, хоча син з невісткою, які живуть також тут в Кладьківці,  навідують і допомагають. Зранку до приїзду гостей вже побув на церковній службі, бо ж і народився у день великого православного свята - Успіння Пресвятої Богородиці.

Щиро зичимо Василю Федосійовичу таким же бадьорим і при доброму здоров’ї зустріти свій сторічний ювілей.