Увага! Період для зміни виборчої адреси завершено

  • 869

Фото без опису

Шановні виборці!

У зв'язку з проведенням проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №208 (Чернігівська область) та місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, зміна виборчої адреси, щоб голосувати за місцем фактичного проживання була доступна до 1 вересня 2020 року.

Відповідно до пункту 2.1 постанови Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року № 88 "Про Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України "Про Державний реєстр виборців" :

Заява подається виборцем за формою, встановленою постановою Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року № 88, до органу ведення Реєстру, повноваження якого поширюються на територію, до якої віднесено виборчу адресу, на яку змінюватиметься поточна виборча адреса виборця. Заява виборця, виборчу адресу якого не визначено відповідно до частини третьої статті 8 Закону України "Про Державний реєстр виборців", подається не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу виборів або процесу референдуму, що проводяться на території, в межах якої виборець просить визначити його виборчу адресу. У разі якщо на відповідній території одночасно проводяться декілька виборів (референдум), така заява може бути подана не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу тих виборів (референдуму), голосування на яких проводиться раніше, ніж голосування на інших виборах, що відбуваються одночасно.

Тому період до 10 вересня 2020 року для зміни виборчої адреси, щоб голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання завершено.