Колонка голови ОТГ

  • 2346

Фото без опису

Шановні земляки!

Традиційно пропоную вашій увазі короткий звіт про роботу Куликівської ОТГ у серпні цього року.

Заходи благоустрою. Тривало обкошування узбіч населених пунктів, упорядкування кладовищ із залученням комунальної техніки та фізичної сили робітників із благоустрою ОТГ.

Розчищено водопій в селі Ковчин.

Забезпечення населення якісною питною водою. Проведено капітальний ремонт недіючої глибоководної свердловини в селі Авдіївка. У вересні на свердловині планується встановлення водозабірної колонки та пожежного гідранту.

Пожежна безпека. Встановлено пожежний гідрант на водозабірній свердловині в селі Горбове.

Безпека дорожнього руху. Ремонти доріг. З метою обмеження швидкості руху транспортних засобів та посилення безпеки дорожнього руху, на прохання батьків учнів Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, по вул. Шевченка в смт Куликівка в районі закладу загальної середньої освіти встановлено 2 «лежачі поліцейські» та відповідні дорожні знаки.  

Прокладено нове асфальтове покриття на частині тротуару по вул. Партизанській смт Куликівка (в напрямку залізничного вокзалу). Всі ці роботи виконали працівники комунального підприємства селищної ради.

Проведено ямковий ремонт частини вул. Лугова в смт Куликівка, частини вул. Набережна в селі Вересоч, частини вул. Шевченка та вул. Куликівський шлях в селі Салтикова Дівиця.

У Куликівській ОТГ розпочато проведення ямкових та поточних ремонтів доріг обласного значення. Першою почали ремонтувати ділянку дороги  Дроздівка-Орлівка, яка була в найбільш аварійному стані. Ремонтні роботи проводяться за державні кошти підрядними організаціями обласного управління капітального будівництва. На черзі ремонти доріг на ділянках Вересоч-Хибалівка-Кладьківка, Виблі-Горбів-Авдіївка-Ковчин-Куликівка та Куликівка-Салтикова Дівиця.

Зміцнення матеріальної бази соціальних закладів ОТГ. Ще у квітні 2020 р. за  кошти громади було здійснено заміну віконних прорізів у Вересоцькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Протягом липня-серпня 2020 р. було проведено внутрішні ремонтні роботи у класних кімнатах закладу. Після проведення цих енергоефективних заходів приміщення Вересоцького ЗЗСО І-ІІІ ст. стало більш комфортним і сучасним. На території закладу випиляно 7 аварійних дерев та прокладено нову асфальтову доріжку.

22 серпня відбулося відкриття новобудови ОТГ – сучасної лікарської амбулаторії в селі Салтикова-Дівиця. Нагадаю, що будівництво Салтиково-Дівицької СЛА було розпочато у лютому 2019 року. Здійснювалося за кошти державного бюджету. Загальна вартість проєкту – 5 250 737 68 грн. За умовами державної програми співфінансування з місцевого бюджету становило 621 413 грн. Вчасно виконати свої фінансові зобов’язання  селищна рада змогла завдяки сприянню депутата обласної ради  Віктора Труша,  який вніс необхідну суму до селищного бюджету. Замовником робіт було Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, виконавцем робіт – ТОВ «Будівельна компанія Фенікс+» (м. Чернігів).

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон