В Куликівці вдруге відбувся патріотичний забіг «Біжу за Героя України!»

  • 1433

 

Всеукраїнська акція «Шаную воїнів, біжу за героїв України!» була започаткована громадськими активістами - родичами загиблих в зоні АТО героїв у 2018 році, як національний рух вшанування пам’яті полеглих за територіальну цілісність воїнів,  можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав країну, подякувати та підтримати близьких наших Героїв.

Куликівські патріоти і активісти долучилися до цієї акції минулого року 25 серпня.

Цьогорічний забіг відбувся знову на площі селища 26 вересня.

Тут зібралися працівники селищної ради, районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Куликівської публічної бібліотеки. Разом з батьками прийшли вшанувати пам’ять загиблих героїв спортивним забігом і маленькі патріоти.

Ведуча заходу - директорка Куликівської  публічної бібліотеки Інна Янголь ознайомила учасників забігу з історією започаткування акції, її метою та нагадала біографії і обставини загибелі героїв-земляків Ігоря Сніжка та Сергія Парубця. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв.

Кожен учасник забігу отримав свій номер з логотипом акції. Активісти  пробігли символічну дистанцію - від площі до аграрного ліцею і у зворотньому напрямку. Кожен біг за свого Героя, подумки згадуючи його. 

По завершенні пробігу його учасники поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Миру та отримали Подяки Управління ОКТ СМС за участь у забігу. 

Начальник Управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка (також учасник забігу) привітала усіх і подякувала за підтримку ініціативи, наголосивши, що цьогорічний забіг, зважаючи на карантин, був менш масовим ніж минулорічний, але хотілося б, щоб він надалі став для громади доброю традицією вшанування пам’яті загиблих героїв АТО(ООС) і збирав багато учасників за покликом серця.