Привітали бібліотечних працівників громади з професійним святом

  • 1300

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

"Разом - ми сучасна бібліотека!" - так називалося святкове зібрання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, яке відбулося 30 вересня в обрядовій залі Куликівського Центру культури, дозвілля і творчості. Не надто чисельне, зважаючи на крарантин, але тепле і атмосферне зібрання бібліотекарів та гостей  свята мало на меті ще раз привернути увагу до непомітної, подекуди, але важливої подвижницької роботи хранителів культури, мудрості, друкованого слова, популяризаторів читання і просвітництва, краєзнавців та наставників - бібліотечних працівників громади.

Багато теплих вітальних слів прозвучало на святі на адресу бібліотекарів Куликівщини. 

Куликівський селищний голова Наталія Халімон подякувала бібліотечним працівникам за збереження осередків культури і просвітництва на селі, за активну підтримку усіх культурних заходів, за ентузіазм і креативність у роботі. Від Куликівської селищної ради голова громади подарувала кожній бібліотеці новий випуск краєзнавчого вісника, в якому відома на Куликівщині літераторка Людмила Богданова зібрала тексти народних пісень з кожного села району. Наталія Халімон передала присутнім привітання від імені депутата обласної ради Віктора Труша, а також подарунки від давнього друга  і  мецената бібліотек - по примірнику книги місцевої авторки Олександри Атрощенко "Родосвіт". Зважаючи на особистий внесок бібліотекарів у збереження традицій та історії Куликівщини,  Наталія Халімон вручила їм символічні паспорти почесних жителів Куликівської ОТГ.

Начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка, вітаючи колег зі святом, пригадала яким непростим, але цікавим був шлях бібліотечної системи з часу її переходу у громаду. Головне – була збережена уся мережа закладів.  Але бібліотеки осучаснилися, навчилися працювати в онлайн просторі, вийшли за рамки лише книгозберігання. Зараз бібліотеки громади - це осередки просвітництва і краєзнавства, тісно співпрацюють з народними майстрами,  клубними закладами, школами. Відмінною від інших громад родзинкою є літературно-мистецька світлиця «Стежина», яка діє при центральній бібліотеці. Тут зібралися талановиті місцеві поети і прозаїки, в доробку яких вже 4  спільні збірки і 8 персональних.

Світлана Масльонка також вручила подарунки бібліотекам та відзнаки Управління: Валентині Стеценко – бібліотекарю Ковчинської бібліотеки, Тетяні Притиковській – бібліотекарю Бакланово-Муравійської бібліотеки, Інні Янголь – директору Куликівської Публічної бібліотеки, Віктору Хоменку – підсобному робітнику Куликівської бібліотеки. Подякою Управління відзначили і найактивнішого читача Куликівської  бібліотеки Валерія Феофілова.

До вітальних слів на адресу бібліотечних працівників  також долучилися учасниця літературно-мистецької світлиці "Стежина" Олександра Митькевич та кандидатка на посаду Куликівського селищного голови Юлія Постернак.

 

На святі згадали теплими словами ветеранів бібліотекарської справи, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, читацькі династіїКолегам-ветеранам бібліотечної справи вручили квіти і подарунки.

Яскраво доповнили святкову атмосферу заходу  музичні вітання від колег по галузі – солісток Центу культури Світлани Приходько, Марини Коробської та Юлії Дідовець.