Освіта – найперший пріоритет для Куликівської громади

  • 1288

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

1 жовтня в Центрі культури, дозвілля і творчості селищної ради Куликівська громада урочисто вітала освітянський загал з професійним  святом.. На захід були запрошені працівники закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Куликівської ОТГ. Цьогорічне зібрання через карантин було не таким велелюдним, як у минулі роки, але атмосфера заходу була від того не менш урочистою і теплою.

З прийдешнім професійним святом освітян привітала Куликівський селищний голова Наталія Халімон. Голова громади подякувала освітянам за відданість професії,  яка стала для них покликанням на все життя, за високі досягнення у роботі, за творчість і громадську активність, та вручила відзнаки Міністерства освіти і науки України, Управління освіти і науки облдержадміністрації та селищної ради кращим працівникам галузі.

 

До вітальних слів на адресу освітян долучився депутат Чернігівської обласної ради голова СФГ "Колос" Віктор Труш. Депутат щиро дякував вчительському загалу за те, що вони вкладають у юні голови не тільки знання, а й любов до рідного краю, повагу до батьків і старших, вчать дітей дружити, працювати, розвиватися, досягати результатів, бути успішними  і водночас порядними людьми. Віктор Труш зауважив, що завжди з особливою радістю  допомагає освітянській галузі, бо коли бачить щасливі очі дітей і їх усміхнені обличчя, отримує такий заряд позитиву, який не можна порівняти ні  з чим. 

 

Начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонка, вітаючи колег з професійним святом, пригадала скільки всього хорошого має у своєму доробку освітянська галузь громади. Про те, що саме освіта у найпершому пріоритеті громади свідчить те, що 60 % бюджетних видатків ОТГ спрямовані саме на освітню галузь. Куликівська ОТГ   дбає не лише про ремонти, модернізацію і утримання в належному стані освітніх закладів, а й про престиж вчительської праці. У громаді один з найвищих по області відсоток доплати педагогам за престижність праці. На повному фінансуванні ОТГ - заробітні плати обслуговуючого персоналу

освітніх закладів. Термомодернізація шкіл, заміна вікон, підключення швидкісного Інтернету, придбання сучасного мультимедійного обладнання, лінгафонного кабінету,  меблів і матеріалів, відповідно до вимог Нової української школи, відкриття нових спортивних секцій, хореографічних гуртків, розвиток туризму, підтримка позашкільної роботи, мистецької школи. Все це у пріоритеті для ОТГ, бо все це для дітей, для майбутнього громади і держави, для того, щоб діти Куликівської ОТГ мали доступ до сучасної і якісної освіти.

 

Про надзвичайну роль учителя у формуванні особистості, нелегку, але дуже потрібну вчительську працю говорила у своєму зверненні до колег начальник відділу освіти Управління ОКТ СМС Оксана Орсагош.  Керівники галузі щиро зичили освітянам   життєвих гараздів, успіхів у роботі, а  освітній галузі Куликівщини -  нових вершин і розвитку на шляху реформування. 

 

Після вітальних слів відбулася церемонія нагородження  обласними та селищними освітянськими відзнаками. 

 

Відзнаку та пам’ятний подарунок отримав на святі директор Жуківської філії Куликівського ЗЗСО І-ІІІст. Петро Ведмідь. Так усім загалом  привітали колегу не лише з професійним святом, а й з ювілеєм.

 

Прозвучали привітання  на адресу колег від голови районної профспілки працівників освіти і науки Валентини  Клименко, яка також вручила відзнаку активній спілчанці - голові профспілки Вересоцького ЗЗСО І-ІІІ ст. Ларисі Науменко.

 

Солісти та колективи Центру культури   привітали  педагогічних працівників громади святковою концертною програмою.