У переддень Дня захисника України громада шанувала своїх воїнів

  • 1488

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 жовтня, у переддень Дня захисника України, Дня українського козацтва та великого християнського свята Покрову Пресвятої Богородиці, у затишній обрядовій залі Куликівського Центру культури, дозвілля і творчості зібрався мужній загал воїнів-захисників Куликівщини - учасників АТО(ООС), воїнів-контрактної служби, працівників територіального Центру комплектування та соціальної підтримки.

Пошанувати своїх захисників від імені всіх жителів Куликівщини на зустріч з воїнами прийшли Куликівський селищний голова Наталія Халімон, голова Куликівської райдержадміністрації Петро Єрко, депутат Чернігівської обласної ради Віктор Труш, інші посадовці.

Цьогорічна зустріч була менш чисельною, але відбувалася не у звичному офіційному форматі, а в атмосфері  спілкування за філіжанкою кави. 

Однак не обійшлося без теплих вітань і нагород. Петро Єрко, Наталія Халімон, ВІктор Труш у своїх вітальних словах  сердечно дякували воїнам за мужність, за вірність військовому обов’язку, за захист рідної землі від ворога. Дякували за те, що наші захисники стали живим щитом на сході, щоб не допустити розповзання російської агресії по всій території держави, за те, що дали можливість своїм землякам спокійно жити і працювати тут на мирній частині України. Зичили воїнам та їх родинам здоров’я, добробуту, миру всій Україні і перемоги над ворогом.

Начальник Управління соціального захисту населення РДА Юлія Постернак також долучилась до привітань на адресу захисників та вручила подарунки номінантам фотоконкурсу "Мій тато - захисник" Моя мама -захисниця!" , який був оголошений Управлінням до Дня захисника України.

У скорботній хвилині мовчання учасники зустрічі схилили голови, вшановуючи світлу пам’ять загиблих захисників України.

А святкового настрою музичними вітаннями додали присутнім солістки Центру культури Марина Коробська та Марина Зеленська.

Після офіційної частини відбулося спілкування за чаєм, під час якого воїни разом з керівниками обговорили та затвердили макет пам’ятного знака воїнам АТО(ООС) - захисникам України, який планують найближчим часом встановити на меморіальній алеї в Куликівці. Наталія Халімон пообіцяла, що особисто  разом з активістами районної Спілки ветеранів АТО займеться замовленням та організацією встановлення пам’ятного знака. Початкові кошти на пам’ятник збирали ще наприкінці минулого року, долучилися до збору меценати. Решту суми, необхідної для виготовлення і встановлення пам’ятного знака, виділять селищна рада і депутат обласної ради Віктор Труш.

Всі учасники АТО(ООС), які проживають на території громади,  до свята отримають подарункові сертифікати від селищної ради.