Колонка голови ОТГ

  • 1590

Фото без опису

Шановні земляки!

Традиційно пропоную короткий звіт за роботу ОТГ у вересні-жовтні 2020 р.

Заходи благоустрою. Чергово звалковано сміттєзвалище в Куликівці.

Облаштовано нову відпочинкову зону в парку с. Дроздівка. Територію огороджено парканом.

Враховуючи побажання жителів селища, на найдовших за протяжністю вулицях смт Куликівки – вул. Миру, вул. Шевченка та вул. Вокзальна встановлено лавки для відпочинку.

Безпека жителів ОТГ. За сприяння СФГ «Колос» проведено демонтаж багаторічної аварійної споруди – колишнього будинку культури с. Авдіївка.  Рештки цегли були використані для висипки ґрунтових доріг села.

Забезпечення населення якісною питною водою. За кошти селищного бюджету реконструйовано недіючу глибоководну свердловину в с. Грабівка. За фінансової підтримки депутата обласної ради Віктора Труша та безпоседньої участі депутата селищної ради Сергія Йовенка свердловину обладнано водозабірною колонкою. За кошти селищного бюджету працівниками комунального підприємства селищної ради над колонкою встановлено навісну споруду.

За фінансової підтримки СФГ «Колос» проведено очищення свердловини в с. Авдіївка. Біля свердловини встановлено водозабірну колонку.

Проведено ремонт водозабірної колонки в с. Вересоч.

У результаті співпраці Куликівської ОТГ та чернігівського жіночого Міжнародного клубу «Сороптиміст» було  проведено розчищення 10 вуличних колодязів у с. Вершинова Муравійка (4) та Бакланова Муравійка (6). Всі роботи виконано за кошти Міжнародного Клубу.

Пожежна безпека. Встановлено пожежні гідранти на свердловинах в с. Хибалівка та с. Авдіївка.

Ремонти доріг.  Частково проведено ремонти комунальних доріг на вул. Яблуневій, вул. Назаренка в с. Хибалівка та вул. Будиській в с. Дрімайлівка.  

У Куликівській ОТГ продовжується проведення ямкових та поточних ремонтів доріг обласного значення. Проведено ремонт дороги  Дроздівка-Орлівка, яка була в найбільш аварійному стані. Здійснено   ремонт ділянки дороги Виблі-Горбів-Авдіївка-Ковчин-Куликівка (в районі с. Ковчин). Відремонтовано дорогу на в’їзді до с. Горбове.  Триває ремонт доріг на ділянках Вересоч-Хибалівка-Кладьківка, Куликівка-Салтикова Дівиця. Ремонтні роботи проводяться за державні кошти підрядними організаціями обласного управління капітального будівництва.

Зміцнення матеріальної бази соціальних закладів ОТГ.  

Проведено ремонт відмостки, цоколю та фасаду будівлі Горбівського ФАПу.  Встановлено новий бетонний паркан біля закладу.

Відремонтовано дах Грабівського Будинку фольклору.

Встановлено два ігрові дитячі майданчики в закладах дошкільної освіти с. Виблі та с. Кладьківка. Майданчики придбано за кошти ТОВ «Гетьманське» та ПП «Агрофірма «Кладьківка» (в рамках виконання угод про соціально-економічне співробітництво). За кошти меценатів придбано два ігрові майданчики для маленьких жителів куликівських багатоповерхівок. Третій ігровий майданчик виготовили працівники Куликівського ВУЖКГ.    

Проведено капітальний ремонт 9 альтанок Куликівського ясла-садка «Ромашка».

Для Салтиково-Дівицької сільської лікарської амбулаторії, що урочисто була відкрита у серпні 2020 року, придбано нові сучасні меблі: кушетки, шафи, столи, стільці та ін. Розпочато процес передачі закладу з державної у комунальну власність. Нажаль, це процес тривалий. Остаточне рішення про передачу амбулаторії в комунальну власність Куликівської ОТГ прийматиме Кабінет Міністрів України. Наразі заклад перебуває на балансі обласного управління капітального будівництва, тому повноцінне його використання не можливе. Але селищна рада веде перемовини з обласним керівництвом щодо тимчасового порядку його використання до моменту передачі та забезпечення опалення в зимовий період.

 

З повагою

Куликівський селищний голова

Наталія Халімон