Привітання Куликівського селищного голови Наталії Халімон з Днем Гідності та Свободи

  • 817

Фото без опису

 

Шановні жителі Куликівщини!

 

Прийміть найщиріші вітання з нагоди молодого, але вже загартованого у полум’ї двох революцій державного свята  - Дня Гідності та Свободи!

Ця дата, 21 листопада, не є випадковою, бо саме вона ознаменувала початок двох непересічних подій в новітній історії України, що назавжди змінили її обличчя: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

 

Події, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013-2014 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це надзвичайно важкий період та іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

 

З давніх-давен саме почуття національної гідності та самоповаги не дозволяли українцям коритися ворогам, змушували уникати полону, віддаючи перевагу смерті. За честь і гідність України боролися її сини під час татаро-монгольської навали, їх відстоювали запорізькі козаки у визвольній війні 1648-1654 років, молоді українці, що загинули  у бою під Крутами 1918 року, тисячі українців – воїнів Другої світової війни, Герої Небесної Сотні, воїни АТО/ООС та багато інших славних патріотів України.

 

Гідність – це одна з найнеобхідніших якостей людини і навіть цілих народів. Людина, сповнена почуття власної гідності, завжди посяде достойне місце в суспільстві, а народ, який плекає в собі національну гідність, буде знаний і шанований у світі.

 

Ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 

Сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної держави, повинні об’єднати свої зусилля і працювати задля розбудови  вільної, демократичної і заможної України. Ми маємо сьогодні гуртуватися і підтримувати один одного, і ні на хвилину не забувати про наших воїнів, які сьогодні на передовому рубежі утримують навалу російських окупантів та роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України.

 

Через десятиліття і віки ми повинні пронести священну пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які не вагаючись йшли під кулі ненависного режиму за людську гідність, за свободу за кращу долю для своєї країни.

 

Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.

 

Приємно відзначити, що серед  десятків тисяч українців, які виборювали свободу на Майдані незалежності у Києві і сьогодні захищають її на сході держави, були і є жителі нашого району. Ми горді від того, що Куликівщина також внесла свою малу дещицю у спільну перемогу на Майдані, у перемогу над російським агресором,  яку Україна неодмінно здобуде, бо з нами Бог і з нами правда.

 

Ще раз вітаю  усіх жителів громади з Днем Гідності і Свободи, бажаю міцного козацького здоров’я і наснаги, добробуту і мирного неба над головою.

 

Слава Україні!

З повагою

Куликівський селищний голова

Наталія Халімон