Куликівське юнацтво вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні

  • 888

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

27 листопада в обрядовій залі Куликівського Центру культури, дозвілля і творчості відбулася Година пам’яті за жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Захід відбувся за участі старшокласників Куликівської школи і був організований працівниками центральної бібліотеки громади та Куликівського краєзнавчого музею.

Трагізм страшних років Голодомору та безвихідь українських селян, змушених через злочинну політику більшовицького режиму помирати голодною смертю цілими родинами і селами, ведучі заходу передали юним слухачам через поетичні рядки та пісні, присвячені чорним сторінкам української історії, вражаючі відеохроніки  та розповідь про те, як пережили роки Голодомору наші діди і прадіди на Куликівщині.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять мільйонів невинно убієнних жертв  та  запалили свічки пам’яті, згадуючи світлі душі українців, закатованих голодом.

По завершенні заходу директорка публічної бібліотеки Інна Янголь провела для школярів короткий бібліографічний огляд виставки, присвяченої трагічним рокам Голодомору 1932-1933 років в Україні.