У Куликівській громаді відкрили пам’ятний знак воїнам АТО/ООС

  • 960

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

4 грудня в Куликівці на меморіальній Алеї відбулася урочиста церемонія, яка згодом увійде в краєзнавчий літопис Куликівщини – відкриття пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС.

 

Важлива подія зібрала біля монументу холодного зимового ранку ветеранів  АТО/ООС Куликівщини, професійних військових, представників влади, громадськість. Завітали на відкриття пам’ятного знаку і гості   з Чернігова.

 

- Пам'ять – найвища нагорода героям від наступників… Сьогодні Куликівщина в черговий раз засвідчує свою пошану захисникам України. Вони свідомо йдуть на ризик, готові заплатити найвищу ціну задля нашого спокою. На жаль…Хлопці йшли на боротьбу зі злом. Кипіли нетерпимістю до дій агресора. А для нього війна – інструмент впливу на демократичну Україну, вияв хижої помсти за наше бажання йти своїм шляхом. Та в Україні він зустрів неочікуваний спротив. Наші солдати вистояли вірою і мужністю. Своя правда на своїй землі допомагає захисникам і нині. А ще в Україні з'явилась нова чисельна категорія людей - сотні тисяч ветеранів АТО/ООС. Вони – герої, що творять дійсність. Для них «Україна - понад усе!»

 

Вони активні в багатьох заходах по вшануванню пам’яті героїв сучасної війни. Щоби і тут на малій батьківщині  триматися купи та відчувати, що поряд бойові побратими, які допоможуть і зрозуміють, наші хлопці об’єдналися і створили свою громадську організацію  - Спілку ветеранів АТО.

 

Саме активісти Спілки  й ініціювали встановлення в селищі памятного знаку воїнам війни на сході. Ідею підтримала Куликівська селищна рада. Тривало йшли до спільного рішення з ініціаторами щодо макета памятника. Його було узгоджено спільним рішенням цьогоріч, знаково – 14 жовтня, в День захисника України.

 

Втілення задуму стало можливим, завдяки фінансовій співучасті Куликівської селищної ради і депутатів обласної ради Віктора Труша та Арсена Дідура, -  такими словами відкрила церемонію ведуча Наталія Береговець.

 

Почесне право відкрити пам’ятний знак було надане учасникам АТО Ігорю Олійнику і Олегу Клочку з Куликівки та Куликівському селищному голові Юлії Постернак.

 

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять загиблих і померлих земляків-учасників АТО, до того згадавши кожного поіменно:

Ігор Сергійович Сніжок (смт Куликівка)
Сергій Сергійович Парубець(с. Дрімайлівка)
Володимир Васильович Димитришин(смт Куликівка)
Анатолій Іванович Дуда(с. Горбове)
Юрій Миколайович Лаба(смт Куликівка)
Олександр Миколайович Точоний(с. Дроздівка)
Юрій Михайлович Гапон(с.Ковчин)
Олександр Ілліч Лазар(с. Дроздівка)
Микола Олександрович Парников(с. Бакланова Муравійка)
Леонід Віталійович Сіденко(с. Вершинова Муравійка)
Геннадій Петрович Левченко(с. Ковчин)

 

До підніжжя пам’ятного знаку поклали живі квіти на  знак вдячності і шани героям.

 

З вітальним словом звернулись до воїнів АТО та всіх присутніх  Куликівський селищний голова Юлія Постернак, радник голови Чернігівської облдержадміністрації з питань АТО Ігор Бизган, директор Департаменту цивільного захисту і оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев.

 

Оскільки відкриття пам’ятного знаку було приурочене Дню Збройних Сил України, який відзначатимуть цієї неділі 6 грудня, у вітальних промовах звучали також привітання на адресу професійних військових. Юлія Постернак з нагоди свята вручила Почесну грамоту Куликівської селищної ради заступнику військового комісара  Володимиру Рожовцю.

 

Від імені учасників АТО Олег Клочок подякував усім, хто був причетний до створення макету, виготовлення та встановлення пам’ятного знаку. А також за фінансову допомогу Куликівській селищній раді та депутатам обласної ради Віктору Трушу та Арсену Дідуру.

 

Напередодні відкриття, 3 грудня, Благочинний району, настоятель Архістратиго-Михайлівського храму отець Петро освятив пам’ятний знак воїнам АТО/ООС, захистивши монумент і Божим благословінням.

 

Відтепер у селищі з’явилося місце, біля якого можна зібратися бойовим побратимам-ветеранам російсько-української війни на сході, де перехожі можуть зупинитися і подумати про вічні цінності, подякувавши своїм героям за захист і можливість жити і працювати мирно на своїй землі. Та справжня пам’ять і вдячність  живе у наших серцях і житиме там допоки ми дихаємо!