Привітання Куликівського селищного голови Юлії Постернак з Днем місцевого самоврядування

  • 847

Фото без опису

 

Шановні друзі!

Щиро вітаю усіх з Днем місцевого самоврядування!

Становлення України, як незалежної держави, у великій мірі пов’язано з розвитком місцевої ініціативи, зростанням ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю свого міста. Тому свято, яке ми відзначаємо щороку сьомого грудня, можемо назвати по-справжньому демократичним.

 

День місцевого самоврядування - це дійсно свято не тільки тих, хто працює в органах місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, а зрештою і усіх громадян,  які вболівають за проблеми своєї громади, дбають про її розквіт і зростання.

 

Важливим етапом розвитку місцевого самоврядування в Україні стала реформа децентралізації влади. Цьогорічні  місцеві вибори, стали  не тільки іі логічним завершенням, а й, в деякій мірі, знаковою для нашої історії подією. 25 жовтня ми з вами не просто обирали команду управлінців для своєї громади, району чи області, ми зробили важливий крок до того, щоб розпрощатися із нав’язаною українцям авторитарною системою  управління  - так званою управлінською вертикаллю влади, системою, коли чиновники в обласних чи столичних кабінетах вирішували, куди і як спрямувати кошти на місцях, які проблеми вирішувати першочергово, а які відкласти у «довгий ящик». Сьогодні ми з вами маємо великий історичний шанс повернутися до традицій урядування наших пращурів, які ухвалювали важливі рішення  на загальних зборах громади, радах старійшин,  на віче, які обирали собі старійшин, старшин і гетьманів серед поважних, обізнаних  і вольових людей, а  не передавали владу у спадок, як трофей.

 

Сьогодні місцеве самоврядування дійсно встає з колін і стає фундаментом держави.

 

Три роки тому почала повноцінно функціонувати Куликівська територіальна громада. За цей час пройдено складний етап становлення. Було непросто, не все задумане вдалося реалізувати, але головне – прийшло розуміння, що ми  відповідальні за свою територію, що маємо можливість на місці вирішувати важливі питання розвитку громади, що від наших рішень залежить добробут  і і соціальний захист жителів нашої громади. Попереду ще  багато завдань, але вірю ми з вами впораємось, бо сьогодні у місцевому самоврядуванні громади працює професійна команда, яка налаштована на добрий результат. Вірю, що наша громада буде успішною і спроможною, буде стрімко розвиватися і стане ще комфортнішою для проживання.  

 

Тож бажаю усім, хто сьогодні працює в органах  місцевого самоврядування, здоров`я, миру та злагоди, активної громадянської позиції, натхненної роботи  та єдності на шляху розбудови Куликівської громади.

 

Окремі слова поваги хочу висловити ветеранам місцевого самоврядування та подякувати їм за багаторічну віддану працю на благо Куликівщини.

 

З повагою

Куликівський селищний голова

Юлія Постернак