УВАГА!Будьте обережні!На дорогах ожеледиця!

  • 1405

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Через несприятливі погодні умови на дорогах і тротуарах населених пунктів громади він ночі утворилася ожеледь.  Працівники комунального підприємства працюють від 7.00 ранку, посипають дороги і тротуари піщано-сольовою сумішшю. Однак поки що  це не дає необхідного ефекту, через те,що дощ не припиняється і волога знову утворює ожеледь на поверхні. Роботи триватимуть до забезпечення безпечного пересування пішоходів і транспортних засобів.

Але просимо також пішоходів і водіїв бути обережними під час руху і дотримуватись правил пересування під час ожеледиці! 

 

Щоб уникнути травм  під час ожеледиці на дорогах слід пам'ятати :

  1. Людям похилого віку краще у «слизькі дні» не виходити з дому. Якщо все ж виникла потреба, то не соромтесь узяти тростину з гумовим наконечником чи з шипом (лижну палицю).
  2. Пам'ятайте, що взуття краще всього одягнути на мікропористій підошві з пружною м'якою основою.
  3. Для покращення зчеплення з льодом можна:
  • наклеїти лейкопластир, кусок поролону чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук. На день-другий такої конструкції вистачить;
  • зчеплення з льодом покращує ще один спосіб — натерти наждачним папером підошву чи наклеїти її.
  1. Спеціалісти-травматологи рекомендують звернути увагу на свою ходу: не поспішати, ступати треба на всю підошву, ноги злегка розслабити у колінах. Руки не займати сумками. Врахувати, що коли поспішаєш, то вийти треба з дому раніше.

Тим, хто молодший, треба навчитися правильно падати. Відразу присісти — щоб знизити висоту падіння. У мить падіння треба стиснутись, напружити м'язи, а торкнувшись до землі, обов'язково перекотитися: удар, спрямований на вас, таким чином, розтягнеться і витратить свою силу на обертання.

  1. Остерігайтесь транспортних засобів. Дорогу переходьте у вказаних місцях. Не поспішайте сідати у транспортні засоби загального користування. Пам'ятайте, що у кожну мить ви можете підсковзнутися і попасти під колесо.
  2. Водії! Обмежте користування транспортними засобами при ожеледиці. При необхідності виїжджайте тільки на справних транспортних засобах. Виконуйте правила дорожнього руху:
  • дотримуйтесь дистанції;
  • не збільшуйте швидкість, особливо при проїзді пішохідних доріжок та перехресть вулиць;
  • в ожеледицю використовуйте завчасно підготовану до зимової експлуатації гуму ходової частини (з шипами, ланцюгами);
  • не перемикайте швидкість і не вимикайте зчеплення на підйомах та спусках. Гальмуйте двигуном;
  • гальмуйте, не вимикаючи зчеплення, заздалегідь, під'їжджаючи до місць, де можлива поява пішоходів чи інших перешкод.

З повагою

Куликівська селищна рада