Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

  • 1453

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

14 грудня щороку Україна відзначає День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Дата обрана не випадково. Саме цього дня  1986 року завершилося будівництво першого саркофагу над зруйнованим 4-м енергоблоком атомної станції.

Долучилася до вшанування ліквідаторів і Куликівська громада. Цьогорічний захід відбувся 14 грудня біля пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям в Куликівці. Тут зібралися керівники селищної ради, райдержадміністрації, ліквідатори аварії на ЧАЕС, працівники установ, громадськість селища.

З вітальним словом до присутніх звернулися Куликівський селищний голова Юлія Постернак та виконувачка обов’язків голови райдержадміністрації Олена Баглай. Посадовці подякували ліквідаторам за мужність і жертовність, завдяки яким наслідки Чорнобильської  катастрофи стали менш руйнівними для України і світу.  Побажали ліквідаторам міцного здоров’я, добробуту та родинного затишку, а громадській організації "Союз Чорнобиль України" і далі бути такою ж активною  у громадському житті.

Почесною грамотою Куликівської селищної ради було відзначено ліквідатора  аварії на ЧАЕС Юрія Петухова з Бакланової Муравійки,  Почесною грамотою Куликівської райдержадміністрації - Михайла Романенка з Куликівки.

Присутні вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.