Презентація книги Сергія Горбенка "Пазли долі"

  • 3124

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

15 грудня в обрядовій залі Центру культури, дозвілля і творчості на презентацію нової книги відомого на Куликівщині журніліста і  літератора Сергія Горбенка "Пазли долі" зібралися друзі, колеги, гості, справжні поціновувачі літературного таланту автора.

Традиційно організували презентацію працівники Куликівської публічної бібліотеки. Ведучі Інна Янголь та Віталіна Скорина представили  присутнім автора, хоча Сергій Горбенко вже доволі знаний на Куликівщині поет і прозаїк, член літературно-мистецької світлиці "Стежина". 

Коротка біографія автора: Сергій Горбенко народився 1953 року в місті Ніжин. Після закінчення Ніжинського педагогічного, нині університету, імені М. Гоголя працював вчителем у Дрімайлівській школі. Потім доля привела Сергія Васильовича на Ніжинський завод «Прогрес». Але як би не змінювалися професії, літературне, поетичне слово завжди було близьким Сергію Васильовичу, який захоплювався творчістю ще у студентські роки. Може тому черговий етап особистої долі – газета «Поліська правда» і 20 років журналістської роботи в ній.

У романі, який і дав назву всій книзі, автор показує людське життя у вигляді окремих пазлів, які можуть видатися хаотично розкиданими камінчиками. Але йдучи життєвим шляхом, кожен з нас намагається знайти його сенс, зрозуміти долю, своє призначення в ній, скласти пазли…І хоч головний персонаж книги Андрій  вигадана особа, книга практично автобіографічна і відкриває читачеві сторінки життя, душевні переживання і внутрішній світ самого автора.

Ведучі презентації дозволили присутнім поринути у світ витонченого літературного слова Сергія Горбенка, зачитавши уривки з книги.

У своєму зверненні до гостей презентації автор поділився тим, як народжувався творчий задум написання книги і чим він надихався у процесі написання. Сергій Горбенко подякував меценату  депутату обласної ради Віктору Трушу, який виділив кошти на придбання 30 примірників книги і передачі їх до бібліотек громади, а також подякував усім, хто прийшов розділити з ним радість від народження його нової книги.

Від імені селищної ради Сергія Горбенка привітала з виходом у світ книги «Пазли долі» Куликівський селищний голова Юлія Постернак,  наголосивши, що сьогодні літературне намисто Куликівщини поповнилося ще однією коштовною перлиною. Голова громади побажала авторові творчого натхнення і народження нових збірок.

Начальник відділу культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту Управління ОКТСМС Марина Андрушко доповнила вітальні слова на адресу автора врученням йому Подяки Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту за  особистий внесок у літературно-мистецьке життя громади.

Від імені депутата обласної ради Віктора Труша Сергія Горбенка привітала з виходом нової книги теплими словами і квітами помічник депутата Марія Попович.

Долучились до привітань і, в минулому, колеги Сергія Горбенка по роботі в «Поліській правді»: колишній редактор газети Катерина Буй та відомий на Чернігівщині журналіст і літератор, редактор обласних газет «Світ-інфо» та «Струна» Петро Антоненко. Колеги характеризували автора  як надзвичайно талановиту та інтелігентну людину.

У свій спосіб -  музичними подарунками привітали автора книги працівники Центру культури солістки Світлана Приходько та Марина Коробська.

Завершилася презентація автограф-сесією для присутніх, які одразу ж виявили бажання придбати нову книгу Сергія Горбенка.