У наступному році в громаді продовжать роботи з  розширення мережі швидкісного Інтернету

  • 2645

Фото без опису

22 грудня Куликівський селищний голова Юлія Постернак разом із своїми заступниками провела робочу зустріч з представником компанії провайдера ТОВ «Ведекон» Дмитром Луциком.

Саме ця компанія минулого року проводила роботи по реалізації  у громаді державної програми підключення до швидкісного Інтернету шкіл І-ІІІ ступенів. Але сьогодні важко уявити будь-яку сферу життя без Інтернету. Медична реформа передбачає надання онлайн послуг – такі, як електронний  запис до лікаря, онлайн-консультації тощо. Важко налагодити якісну роботу Центру надання адміністративних послуг та його віддалених робочих місць по селах без наявності якісного Інтернету.  Цьогорічна пандемія коронавірусу змусила заклади освіти та культури  навчитися працювати дистанційно.

Та і жителі громади все активніше стають користувачами  Інтернету, соцмереж.

Зважаючи на нагальну потребу працювати і жити в ногу з часом керівництво громади звернулося до ТОВ «Ведекон» з проханням у наступному році продовжити прокладання оптоволоконних мереж і підключення в тих селах, в які вже заведені мережі, крім шкіл і інших закладів соціальної сфери: адмінприміщень (колишніх сільських рад), медичних закладів. Чимало заявок на підключення надходила і від населення.

ТОВ «Ведекон» позитивно відреагувало на звернення, делегувавши  у громаду свого представника. Тож на робочій зустрічі обговорили організаційні моменти співпраці громади з компанією-провайдером, зокрема терміни робіт по розширенню мережі Інтернет.

Орієнтовний графік проведення робіт компанія «Ведекон» планує наступний:

  • с. Виблі, с. Горбове – січень- березень 2021;
  • с. Ковчин – березень- квітень 2021;
  • с. Салтикова Дівиця – квітень-травень 2021;
  • с. Дроздівка, с. Орлівка – червень-липень 2021;
  • с. Жуківка, с. Вересоч – серпень-вересень 2021.    

Надання послуг щодо підключення населення буде здійснюватись  по мірі надходжень заявок від населення повулично. Першочерговість визначатиметься у залежності від кількості поданих заявок жителів однієї вулиці.

У селах громади заявки варто подавати старостам.

По смт Куликівка – контактна особа: Богдан Андрій Олегович: 067 460-21-20