Заходи з протидії торгівлі людьми проводили в Куликівському РС філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

  • 419

Заходи з протидії торгівлі людьми проводили в Куликівському РС

 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

           

Згідно «Протоколу з попередження торгівлі людьми, особливо жіками і дітьми» Конвенції ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю, торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

За статистикою 2019 року 185 громадянам України Мінсоцполітики було встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, із них: 53 жінок, 119 чоловіків та 13 дітей (3 хлопчиків та 10 дівчаток). Протягом минулого року 65 осіб постраждало від торгівлі людьми в Україні, 120 – від торгівлі людьми за кордоном. Як видно, найбільше постраждали чоловіки.

В рамках заходів щодо запобігання торгівлі людьми та за підтримки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, протягом листопада-грудня 2020 року Куликівським РС філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області, з дотриманням усіх карантинних обмежень, для клієнтів пробації були проведені роз’яснювальні бесіди, тренінги.

Під облікові сектору пробації мали можливість переглянути документальний фільм «Життя на продаж», в якому роль ведучої виконала популярна співачка Джамала.  У цьому фільмі відтворені реальні події та показано справжні свідчення жертв, що в свою чергу розкриває страшні подробиці торгівлі людьми. Він також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном.

Також клієнтам пробації було надано роздаткові матеріали: буклети та листівки.

Багато хто потерпає від торгівлі людьми в результаті виїзду за кордон на заробітки. Куликівський РС філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області нагадує, якщо Ви або Ваші близькі потрапили у скрутну ситуацію, телефонуйте:

 

національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

 

0-800-505-501

 

(безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні)

 

527

 

(безкоштовно з мобільних телефонів в межах України)

(нп-пт з 10;00 до 21:00, сб з 10:00 до 18:00).