Звіт про роботу адміністративної комісії виконавчого комітету селищної ради за 2020 рік

  • 1948

Фото без опису

Упродовж 2020 року проведено 8 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 13 справ про адміністративні правопорушення відносно 13 осіб.

За результатами розгляду вказаних справ винесено 13 постанов, згідно із якими:

  • осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 4080 грн.( в т.ч. 7 осіб - за порушення Правил благоустрою – сума штрафів 2380 грн.; 1 особа - за порушення правил торгівлі алкогольними напоями – штраф 1700 грн.)
  • відносно 5 осіб винесено постанови про закриття справи та відповідно 5 осіб звільнено від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення та ці особи отримали усне зауваження за порушення Правил благоустрою – 3 особи /за протоколами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками Куликівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області/ та за завідомо неправдивий виклик поліції – 2 /за протоколами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками Куликівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області/.

Адміністративні справи розглядались за ознаками правопорушення, передбачених наступними статями кодексу України про адміністративні правопорушення:

ст. 152 (порушення правил благоустрою) - 10 адміністративних справ, в т.ч. 8 - за проколами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками Куликівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області.

ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) – 1 адміністративна справа - за проколами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками Куликівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області.;

ст. 183 (завідомо неправдивий виклик поліції) - 2 адміністративні справи за проколами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками Куликівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області.;

Адміністративною комісією накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму  4080 грн.

Добровільно сплачено штрафів на суму 3740 грн.

Для примусового виконання направлено матеріали в ДВС на суму 340 грн та стягнуто в ході примусового виконання 340 грн.

Результати розгляду адміністративних справ узагальнювались та з ініціативи адміністративної комісії вносились пропозиції та зауваження з питання якості підготовки адміністративних протоколів у відповідні органи та організації, які наділені повноваженнями складати адміністративні протоколи (Куликівське відділення поліції Чернігівського відділу поліці Головного Управління національної поліції України в Чернігівській області та комунальні підприємства з благоустрою м. Чернігова).

З метою повного, всебічного та об’єктивного розгляду справ та прийняття рішень на засідання адміністративної комісії систематично запрошуються представники служб, які направляють адміністративні справи.

Члени адміністративної комісії надавали практичну допомогу в роз’ясненні громадянам вимог адміністративного законодавства, вносили відповідні пропозиції.

Робота адміністративної комісії спрямована на запобігання адміністративним правопорушенням, виявлення й усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню, на виховання громадян у дусі високої свідомості і дисципліни, суворого додержання законів України.

 

Голова адміністративної комісії виконавчого комітету

Куликівської селищної ради                                                                Тетяна СОСІМОВИЧ