Вшанували пам’ять Ігоря Сніжка

  • 702

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Біль важкої втрати не стихає з часом! Минають роки, але традиції вшанування загиблих на сході героїв-земляків свято бережуть у громаді. Вже вшосте, 3 лютого, в день загибелі в зоні АТО полковника Збройних Сил України, уродженця Куликівки Ігоря Сніжка, Куликівщина вшановує пам’ять свого славного сина,  воїна-захисника.

 

Рівно шість років тому, 3 лютого 2015 року, в зоні проведення АТО, потрапивши під шквальний мінометний обстріл під Дебальцевим, загинув Ігор Сергійович Сніжок – офіцер української армії, патріот своєї держави і своєї рідної Куликівщини. Біля Куликівської школи зібралася  рідні, побратими і товариші по службі Ігоря Сніжка, представники влади,  учні і вчителі школи щоб вшанувати пам’ять героя-земляка.  

 

Як гірко і  щемливо з  вуст  школярів звучали слова про несправедливу неоголошену війну, яка забрала життя тисяч українських воїнів, серед яких і наші земляки Сергій Парубець із Дрімайлівки та Ігор Сніжок з Куликівки. З повагою і шаною говорили юні куликівці про свого земляка, про його мрію стати військовим, яку він і втілив у життя, про вірність військовій присязі до останнього подиху. 

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого полковника Сніжка та усіх патріотів, що віддали життя за Україну.

 

До меморіальної дошки Ігорю Сніжку, яка розміщена на фасаді школи, лягли живі квіти. У пошану героя на щоглі біля школи приспустили Державний Прапор України та прапор Сухопутних військ, у складі яких служив Ігор Сніжок.

 

По дорозі на кладовище, де похований загиблий герой, учасники заходу зупинилися біля нещодавно встановленого пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС.  Селищний голова Юлія Постернак та брат загиблого героя підполковник Олег Сергійович Сніжок поклали квіти до пам’ятного знаку.

 

По тому вирушили до селищного кладовища, де  поклали квіти на могилу Ігоря Сніжка і ще раз вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

 

Юлія Постернак подякувала присутнім офіцерам Збройних Сил України  за мужність і відданість військовому обов’язку та висловила щирі співчуття рідним Ігоря Сергійовича. - Куликівська громада буде берегти пам’ять про своїх загиблих захисників. Нехай більше жодної родини Куликівщини не торкнеться гіркий біль втрати і запанує мир у державі, - побажала присутнім селищний голова.