Анатолій Гунько: громади мають бути господарями на своїй землі. Презентація плану оптимізації освітніх закладів

  • 1333

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

11 лютого Куликівську громаду відвідав народний депутат України Анатолій Гунько. Саме він сьогодні представляє округ, до якого входить Куликівська ТГ, у Верховній Раді України. І саме він на виборах народного депутата України по 208 виборчому округу, які відбулися 25 жовтня 2020 року, отримав найбільшу підтримку виборців Куликівщини. Це перший візит народного обранця після виборів до Куликівської селищної громади.

У залі засідань селищної ради Анатолій Гунько зустрівся з керівництвом громади та старостами старостинських округів. На зустрічі також був присутній депутат Чернігівської обласної ради Віктор Труш.

Народний депутат запевнив присутніх, що сумлінно працюватиме на окрузі і  його візити і зустрічі  з виборцями будуть систематичними. В Куликівці постійно працюватиме громадська приймальня депутата за адресою вул. Миру, 114(2 поверх).

- Виборці делегували мене до вищого законодавчого органу, щоб я захищав  їх інтереси. Наразі  я зі своєю командою фахових юристів працюю над розробкою багатьох законодавчих ініціатив і законопроєктів, які обов’язково буду погоджувати із своїми виборцями. Як і обіцяв під час виборчої кампанії, я буду відстоювати інтереси громад у земельній реформі, - наголосив під час зустрічі Анатолій Гунько. – Зовсім скоро запрацює ринок землі, і я хочу щоб першочергове право купувати землю у громадян мали саме територіальні громади. А держава у свою чергу забезпечила громади доступними кредитами на купівлю землі. Земля – одне з найважливіших джерел наповнення бюджетів громади. Коли громада буде володіти землею, яку зможе здати в оренду, вона матиме хороший фінансовий ресурс для  розвитку і буде справжнім господарем на своїй території.

Анатолій Гунько також говорив про важливість виведення з тіні малого і середнього бізнесу. Адже другим важливим джерелом наповнення місцевого бюджету є податки з доходів фізичних осіб. Чим більше легально працюючих найманих працівників, тим більший обсяг податків надходить до бюджету.

Народний депутат повідомив, що Уряд нещодавно затвердив умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Минулого року через пандемію коронавірусу ця державна субвенція була згорнута. Тож у найближчій перспективі народний депутат зможе лобіювати інтереси громади щодо реалізації першочергових проєктів розвитку.

Анатолій Гунько відповів на запитання учасників зустрічі і пообіцяв сприяти на законодавчому рівні ухваленню необхідних для розвитку громад законів.

Віктор Труш зауважив, що громада має сама у першу чергу подбати про свій розвиток. Працювати потрібно завзято, командою і  розуміти свої перспективи. А співпраця з народним депутатом допоможе громаді реалізовувати великі і дороговартісні проєкти, а також пропонувати необхідні для розвитку громад законодавчі ініціативи.

На зустрічі також відбулася презентація Плану оптимізації мережі закладів освіти Куликівської селищної ради на 2021-2023 роки для старост старостинських округів. План презентувала начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка. Основні причини оптимізації - несприятлива демографічна ситуація(зниження контингенту дітей),  адаптація мережі до вимог освітньої реформи, значна частка видатків селищного бюджету (65-67%) на освітню галузь. Світлана Масльонка після презентації відповіла на запитання присутніх.