Орлівці дружно дбають про благоустрій села

  • 1998

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

3 березня загальні збори громадян відбулися в Орлівці. Збори проходили у залі засідань адміністративного приміщення (колишньої сільської ради). Кількадесят активних орлівців прийшли послухати звіти представників влади про роботу у минулому році  та обговорити нагальні питання життєдіяльності села , плани і перспективи його розвитку. У зборах взяли участь селищний голова Юлія Постернак із заступниками Тетяною Сосімович та Віктором Богданом, начальник Куликівського управління Держпродспоживслужби Віктор Кошмак, начальник державної податкової інспекції Марина Семерня, дільничний офіцер поліції Роман Неговський.

Староста села Валентина Бусел у своєму звіті про роботу за 2020 рік наголосила, що  в Орлівці функціонує найбільша кількість установ, з поміж інших сіл громади, які надають послуги  жителям села. Це школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека, лікарська амбулаторія, ветеринарна дільниця, поштове відділення. До Орлівки їздять на роботу жителі сусідніх сіл, дітей з навколишніх сіл підвозять шкільними автобусами до  школи, дитячого садочка. Осередком культурного життя села є будинок культури. Орлівські  аматори є постійними учасниками заходів, які проходять в Куликівці, інших селах громади. Населення Орлівки станом на 1 січня цього року складало 645 чоловік. У 2020 році в селі народилося 3 дитини, померло 22 особи. Робота сільської влади була зосереджена на наданні послуг населенню та заходах з благоустрою.  З ранньої весни до пізньої осені обкошувались бур’яни в центрі села, на кладовищах, по вулицях, в парку, біля ставка, вирубувалась  дрібна поросль. Проводили фарбування бетонних огорож,  пам’ятників та майданчика для відпочинку. Було висаджено на Центральній вулиці 50 дерев. На замовлення обласної служби автомобільних доріг було відремонтовано асфальтне покриття по вулиці Центральна та Шевченка. Велику спільну роботу провели по впорядкуванню території центрального ставка. Жителі села випилювали та вирубували поросль на прибережних смугах. Облаштували  зону відпочинку: встановили альтанку, лави, тарзанку, східці до води, гойдалку, роздягалку, грибки, ємкості для сміття, вбиральню. Також за кошти населення було закуплено мальки риби, яка за літо виросла. Восени було   відкриття риболовлі і люди були дуже задоволені.  Староста подякувала орлівцям за активність і злагоджену роботу, а керівництву громаді і аграріям за підтримку ініціатив села.

Плани на 2021 рік: продовження освітлення вулиць, висипка ґрунтової дороги по вулиці 8 Березня, проведення вуличного водогону, благоустрій.

Із співдоповіддю виступила Куликівський селищний голова Юлія Постернак. Як і в інших селах, громади голова поінформувала орлівців про демографічну ситуацію у громаді,  плани щодо оптимізації освітніх закладів, про передачу нових функцій і повноважень громаді у зв’язку з ліквідацією РДА, про передачу у власність громади лікарні, про аудит землі та інші актуальні теми з життя громади. Юлія Постернак  наголосила, що Орлівка є яскравим прикладом результативної спільної роботи громади села, селищної ради, інвесторів. Така співпраця дала видимі результати. Село активно розвивається і гарнішає.

Про  роботу щодо дотримання законності правопорядку на території села звітував дільничний інспектор поліції Роман Неговський, який зокрема повідомив, що у 2020 році в селі зменшилась кількість крадіжок у порівнянні з минулими роками.

Начальник Управління Держпродспоживслужби Віктор Кошмак поінформував присутніх про ситуацію з лейкозом ВРХ у громаді. У Орлівці на сьогодні 12 лейкозних корів. Посадовець закликав орлівців активізувати роботу по здачі лейкозних корів з метою подолання в селі і подальшого нерозповсюдження цієї небезпечної хвороби.

Про земельний податок, механізм його нарахування,  категорії осіб, звільнених від сплати, декларування доходів та інші питання інформувала присутніх начальник податкової інспекції Марина Семерня.

Питання і проблеми, які озвучили жителі Орлівки на зборах:

  • які основні джерела наповнення селищного бюджету;
  • продовження вуличного освітлення;
  • застосування штрафів до власників бездоглядних собак;
  • руйнування доріг лісовозами та важким транспортом аграріїв;
  • громадський контроль за вирубкою лісу;
  • як відбувалася передача лісових масивів від КСП до лісництва.

Рішеннями загальних зборів звіт старости села  та дільничного офіцера поліції   взято до відома та затверджено місцеві податки і збори на рівні минулого року.