Мале село Авдіївка  прагне крокувати в ногу з часом  і мати швидкісний Інтернет

  • 2004

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Загальні збори громадян  села Авдіївка проходили 11 березня у затишному залі сільського будинку культури. Поговорити про проблеми і перспективи мальовничого придеснянського села зібралися найактивніші жителі Авдіївки та запрошені гості. У зборах взяли участь: Куликівський селищний голова Юлія Постернак із своїми заступниками, директор СФГ «Колос», депутат селищної ради Віктор Зеленський,  дільничний офіцер поліції Олександр Василенко, помічник депутата обласної ради Віктора Труша Марія Попович.

Учасники зборів заслухали звіт  старости Ковчинського старостинського округу, до складу якого після місцевих виборів увійшла  Авдіївка, Валентини Шестак про роботу  у 2020 році та плани на 2021 рік. Із звіту старости: на сьогодні населення Авдіївки становить 361 особу . За 2020 рік не народилось жодного немовляти, а померло 13 осіб. Прибуло на постійне місце проживання – 6 особи , вибуло – 12 осіб. На території села працюють будинок культури, дошкільний заклад «Сонечко», фельдшерсько-акушерський пункт,  бібліотека, магазини. У Авдіївці приділяють увагу  розвитку спорту. Сільська футбольна команда – постійний учасник  і призер чемпіонатів громади з футболу, міні-футболу. У господарствах  жителів села утримується 81 голова великої  рогатої худоби.  Наразі село вільне від лейкозу. Основною виробничою одиницею є СФГ « Колос», яке займається рослинництвом та тваринництвом. Господарство тісно співпрацює з селом, допомагає і підтримує в усіх питаннях життєдіяльності території. Кожного місяця надаються транспортні послуги для вивозу сміття. Взимку проводили розчистку  вулиць від снігу. Минулоріч проведено утеплення  водяної колонки, демонтаж аварійного приміщення колишнього будівлі будинку культури, висипку ґрунтових доріг.  Плани на 2021 рік:  проведення ямкового ремонту вулиць, висипка і упорядкування території біля магазину в центрі села, прибирання і розчистка сільського кладовища, облаштування квітника у центрі села, проведення ремонту приміщення сільського будинку культури,  облаштування в закладі спортивної кімнати та світлиці, проведення ремонту опалювальної системи клубу, придбання нових сценічних костюмів для учасників  ансамблю народної пісні «Десняночка».  Староста закликала авдіївців бути активними і спільно дбати про порядок і привабливий вигляд села.

Куликівський селищний голова Юлія Постернак, як і в інших селах громади, ознайомила авдіївців з векторами розвитку, якими найближчим часом рухатиметься громада: оптимізація освітніх закладів, передача районної лікарні в громаду, аудит землі, стимулювання самозайнятості і розвиток підприємницької ініціативи, пошуки додаткових джерел наповнення місцевого бюджету.

У звіті про роботу щодо забезпечення правопорядку та профілактики правопорушень на території села у 2020 році дільничний офіцер поліції Олександр Василенко наголосив, що Авдіївка одне з найблагополучніших сіл по ситуації з правопорушеннями.

Відбулося обговорення звітів та почутих інформацій. Авдіївці виявили  активність і небайдужість до долі села.

Питання  і проблеми озвучені жителями села на зборах:

  • у свердловині, що на території дитсадка, вода з осадом, розглянути можливість будівництва глибоководної водозабірної свердловини для забезпечення населення якісною питною водою;
  • порядок запису до лікаря на виїзні прийоми;
  • як регулюється режим вуличного освітлення;
  • розглянути можливість зміни графіку приїзду поштової машини( раніше по часу);
  • висипка ґрунтових доріг, висипка території біля магазину в центрі села;
  • застосування заходів впливу до власників собак, що бігають бездоглядні по селу;
  • боротьба з паліями сухої трави.

Як і на минулих зборах жителі села знову порушили питання проведення по селу швидкісного оптоволоконного Інтернету. У малому селі є чимало охочих скористатися цією сучасною послугою. Заступник селищного голови Віктор Богдан озвучив інформацію, що компанія "Ведекон" працює цього року по графіку у великих селах, але якщо буде багато охочих і в малих селах, провайдер буде зацікавлений додати нових абонентів. 

Голова громади та присутні на зборах посадовці дали відповіді та роз’яснення на всі порушені питання.

Рішеннями загальних зборів звіт старости  та дільничного офіцера поліції взято до відома, а також затверджено місцеві податки і збори на рівні минулого року.