Обговорили питання організації великого весняного прибирання у громаді

  • 807

Фото без опису

25 березня селищний голова  Юлія Постернак провела нараду із своїми заступниками та директорами комунальних підприємств щодо початку проведення у громаді весняних  робіт з благоустрою.

Голова громади доручила найперше промоніторити по кожному населеному пункту всі проблемні питання з благоустрою, які були озвучені жителями на загальних зборах і врахувати їх при орагінізації і плануванню робіт. Обговорили пропозиції і зауваження жителів селища, такі як : благоустрій та декоративне оздоблення громадського колодязя по вул. Миру  при в’їзді до Куликівки зі сторони Ніжина, часткова заміна та фарбування паркану на старому кладовищі та ін.

Посадовці ще раз обговорили перелік закріплених за установами і організаціями територій для прибирання, внесли певні зміни з урахуванням того, що окремі установи були ліквідовані або реорганізовані. Визначилися з переліком першочергових робіт, завданнями для комунальних підприємств, робітників з благоустрою. 

Загалом роботи вже розпочалися: комунальники працюють над видаленням аварійних дерев, обпилюванням гілля, вирубкою порослі, принагідно працює дробилка та заготовляють дрібні дрова для бюджетних установ.

У планах проведення весняних толок, враховуючи епідеміологічну ситуацію щодо корнавірусу. Як і щороку, до Великодня  буде проведений великий комплекс робіт: прибирання стихійних смітіників, прибережних смуг,  узбічь доріг, рекреаційних зон(парків, скверів), фарбування парканів, посадка дерев, квітів, ремонти пам’ятників та обелісків, прибирання кладовищ тощо.

Перша весяна толока планується наступної п’ятниці, 2 квітня. До того часу буде доведено до керівників установ закріплені території для прибирання та порядок проведення робіт.

Домовилися також звернутися до всіх жителів громади із закликом долучитися до великого весняного прибирання у громаді.