На території області запроваджено "червоний" рівень епідемічної небезпеки

  • 565

З 00:00 годин понеділка 29 березня на території Чернігівської області запроваджується "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняла 27 березня на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У  Чернігівській області рівень госпіталізації три дні поспіль перевищує встановлений показник у 60 осіб на 100 тис. населення і станом на 27 березня складає 88,3 осіб на 100 тисяч населення. Також динаміка госпіталізації пацієнтів перевищує граничний рівень і становить 51,2%.

За останній місяць захворюваність в області зросла у 4 рази, за останній тиждень – на 35%. Протягом останніх трьох днів медики провели майже 3000 ПЛР-тестувань і отримали близько 1500 підтверджених випадків. На сьогодні в області 7065 хворих на COVID-19.  В лікарнях перебуває 891 хворий, забезпеченість ліжок у 18 медичних закладах киснем складає 86,8%.

Посилені карантинні обмеження на території регіону вводяться з метою недопущення більш стрімкого поширення коронавірусної інфекції, а також щоб запобігти колапсу медичної системи.

Отже, з 00 години 00 хвилин 29 березня 2021 р. на території Чернігівської області будуть введенні обмежувальні протиепідемічні заходи "червоного" рівня епідемічної небезпеки, зокрема забороняється:
прийом відвідувачів закладами громадського харчування та культури;
проведення масових, спортивних та інших заходів;
прийом відвідувачів в спортзалах, фітнес-клубах, басейнах;
діяльність непродовольчих ринків;
відвідування навчальних закладів, крім дошкільних закладів та молодших класів;