Адмінкомісія наклала штраф за продаж алкоголю неповнолітнім

  • 5376

Фото без опису

30 березня під головуванням першого заступника селищного голови Тетяни Сосімович відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті селищної ради.

Члени комісії розглянули три справи про адміністративні правопорушення: щодо завідомо неправдивого виклику поліції та щодо продажу алкогольних напоїв неповнолітнім особам.

За продаж слабоалкогольних напоїв неповнолітній особі на порушника - продавчиню продовольчого магазину накладено штраф у розмірі 6800 грн, про що і повідомлено усіх учасників розгляду. Штраф стягується на користь селищної ради і має бути сплачений  через банківську установу на розрахунковий рахунок селищного бюджету не пізніше 15-денного терміну від дня отримання Постанови адмінкомісії.  У разі  несплати  штрафу у добровільному порядку Постанова адмінкомісії направляється для примусового виконання  до територіальних органів виконавчої служби і штраф стягується у подвійному розмірі.

Відповідно до змін до чинного законодавства у сфері обігу підакцизних товарів з 01.01.2021 штрафи за продаж алкоголю неповнолітнім суттєво зросли.   Також законодавчими змінами передбачено штрафи за реалізацію неповнолітнім електронних сигарет та рідин, що використвуються в електронних сигаретах і пристроїв, що використовуються для споживання тютюнових виробів без їх згорання. Якщо раніше штрафи становили від 1700 до 6800 грн, то з 01.01.2021 - від 6800 до 13600 грн.