Якщо ви стали жертвою домашнього насильства - звертайтесь за допомогою до відповідних служб!

  • 909

Фото без опису

Фото без опису

16 квітня в залі засідань селищної ради за головування першого заступника селищного голови Тетяни Сосімович відбулося перше засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Координаційна рада створена 31.03.2021 року рішенням виконавчого комітету селищної ради з метою ефективного виявлення та узгодженого реагування на факти  вчинення насильства, надання своєчасної та кваліфікованої допомоги постраждалій особі. 

Члени новоствореної ради обговорили механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Під час обговорення наголошували на необхідності взаємного інформування між усіма  дотичними службами. Задля оперативного реагування на факти домашнього насильства дуже важливо налагодити  чітку координацію та співпрацю всіх установ та організацій, які можуть надавати підтримку постраждалим особам. 

Жертвам домашнього насильства важливо розуміти, що вони мають підтримку від фахівців відповідних служб, і  знати, куди першочергово їм необхідно звернутися. На жаль, менталітет  українського суспільства ще дуже консертвативний у питанні публічного осуду домашнього насильства. Почасти жертви  домашнього насильсьва не хочуть афішувати такі ганебі факти, не звертаються за допомогою до фахівців соціальних служб.

У громаді створена мобільна  бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Це спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Основна мета її діяльності — невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання та інших соціальних послуг, відповідно до їхніх потреб. Мобільна бригада діє при Центрі соціальних служб Куликівської селищної ради.

Виїзди мобільна бригада здійснює відповідно до затвердженого графіку, а також у екстрених випадках, коли потрібна термінова допомога.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, не зволікайте, не мовчіть!!!

Звертайтеся до фахівців Центру соціальних служб Куликівської селищної ради. Контактний телефон: (04643) 2-12-06.