Депутати затвердили план оптимізації  освітніх закладів громади  на 2021-2023 роки

  • 1045

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

22 квітня  відбулася восьма сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання.

Вела сесію Куликівський селищний голова Юлія Постернак.

У роботі сесії взяли участь старости старостинських округів громади, керівники окремих установ.

На порядок денний було винесено сорок два  питання:

На спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося цього ж дня, депутати детально обговорили всі питання порядку денного, висловили свої зауваження і пропозиції до проектів рішень, які були враховані при їх остаточному ухваленні на пленарному засіданні сесії.

 

Найбільш активне обговорення тривало навколо блоку питань щодо оптимізації закладів освіти громади, які представила на розгляд депутатського корпусу начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка. З виступу С. Масльонки: «До оптимізації  освітніх закладів саме  з цього року спонукають три важливі чинники: вимоги освітньої реформи, критична демографічна ситуація у громаді і фінансово-економічна спроможність громади». Оскільки питання набуло суспільного резонансу депутати дуже уважно і прискіпливо обговорили всі «за» і «проти», задавали начальнику Управління питання по суті Плану оптимізації. Депутати зійшлися на думці, що оптимізація освітніх закладів соціально важкий, але необхідний для розвитку громади крок. Однак запитань, зауважень і реплік до самого Плану висловили достатньо. Говорили про  доцільність включення до документу інформації щодо працевлаштування учителів із закладів, що підлягають оптимізації, про збереження і використання вивільнених приміщень, про забезпечення зручних маршрутів підвозу із врахуванням вікових особливостей дітей(старших – раніше, молодших – пізніше). Пропонували розглянути можливість створення гімназій із структурним підрозділом дошкільної освіти(садочком) не тільки у Дрімайлівці, висловлювали стурбованість, чи вистачить освітньої субвенції, якщо фактична наповнюваність класів буде вищою за розрахункову.  Світлана Масльонка повідомила також, що цього року громада має наміри придбати ще один шкільний автобус. На завершення обговорення посадовиця наголосила, що План оптимізації – це рамковий документ, така собі дорожня карта. Час і обставини вноситимуть свої корективи в нього. Депутатський корпус має всі повноваження вносити зміни до Плану, враховуючи поточну ситуацію. За результатами обговорення більшістю голосів План оптимізації мережі закладів освіти  Куликівської селищної ради на 2021-2023 роки був затверджений. З 24 присутніх на сесії депутатів 16 проголосували «за», 8 – утримались.

 

 До відома громадськості коротка інформація про окремі рішення 8-ї сесії:

- внесені зміни до бюджету Куликівської селищної ТГ на 2021 рік в частині перерозподілу дохідної та видаткової частини, а саме – виділено: 190 тис. грн на оплату послуг з електропостачання 17,7 тис. грн – на модернізацію вузлів обліку електричної енергії для Куликівської ЦРЛ; 40 тис.грн - на придбання засобів індивідуального захисту медичних працівників та на оплату лабораторних послуг для виявлення бактеріального середовища та вимірювання параметрів мікроклімату та рівнів освітлення в кабінеті щеплень для якісної вакцинації від Covid – 19 для Центру первинної медико-санітарної допомоги; 50 тис. грн - на придбання  будівельних матеріалів та оплату послуг по благоустрою населених пунктів. Виділені також кошти на фінансування інших першочергових видатків;

- затверджено Програму підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» Куликівської селищної  ради на 2021– 2027 роки;

- внесено зміни до Правил благоустрою територій населених пунктів, а саме: прописані детальні вимоги до благоустрою прилеглих територій  біля магазинів, внесені технічні зміни до Правил;

- створено комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних  ситуацій Куликівської селищної ради;

- надано в оренду приміщення(кабінет)  у будівлі селищної ради по вул. Миру, 93 в см Куликівка Організації ветеранів Куликівської селищної ради;

 

- за ініціативи депутатки Валентини Дубок прийнято Звернення до Чернігівської обласної ради щодо необхідності створення та прийняття Чернігівською обласною радою Програми «Питна вода», спрямованої на забезпечення населення якісною питною водою.

 

Депутати розглянули і ухвалили блок рішень щодо комунального майна: встановлення ставки орендної плати, передачі в оренду комунального майна(приміщень, будівель).

 

Традиційно розглянули блок земельних питань. Проєкти рішень представила на обговорення  начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ірина Якубенко. Перед обговоренням земельних питань посадовиця озвучила важливу інформацію. Згідно чинного законодавства, всі громадяни, які використали своє право і отримали у приватну власність до 2 га землі для ведення особистого селянського господарства, мають  оформити право оренди на присадибні ділянки або інші земельні ділянки(городи), які колись були надані їм на праві постійного користування для ведення підсобного господарства. Наразі такі земельні ділянки на публічній кадастровій карті позначені як вільні площі.

 

За результатами обговорення на спільному засіданні постійних комісій, з урахуванням зауважень та пропозицій депутатів, з більшості питань порядку денного ухвалені позитивні рішення. З 18 та 20 питань порядку денного за результатами поіменного голосування депутатів рішення не прийняті.

 

Детальніше з результатами поіменного голосування та рішеннями 8 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись а цьому ж сайті за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені у визначені чинним законодавством терміни( не пізніше 5 робочих днів від дня прийняття).