У день 35-х роковин Чорнобильської катастрофи у громаді вшановували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

  • 1062

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні, 26 квітня, в День 35-х роковин Чорнобильської трагедії у громаді пройшли пам’ятні заходи, вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

У Куликівці біля пам’ятного знаку Героям чорнобильцям зібралися члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», керівництво селищної ради, представники ветеранських організацій-побратимів та установ селища.

Цьогорічний захід у зв’язку з карантином був небагаточисельний. Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час приборкання радіаційного вибуху ліквідаторів, та тих, хто помер за ці роки внаслідок хвороб від втраченого здоров’я.

Заступник селищного голови Віктор Богдан звернувся до ліквідаторів із словами пошани і вдячності за  те, що 35 років тому, не вагаючись, вступили у боротьбу з невидимим ворогом – радіацією, та врятували Україну і світ від розповзання ядерної хмари. Посадовець також подякував  і за те, що й сьогодні ліквідатори активно долучаються до громадського життя, своїм прикладом виховують молоде покоління. Віктор Богдан вручив відзнаки селищної ради з нагоди пам’ятної дати: Почесну грамоту  - голові ГО «Союз Чорнобиль України» учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС Анатолію Мацвійку з Куликівки, Подяку – Василю Турбілю з Бакланової Муравійки. Також Подякою селищної ради відзначено учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Миколу Кучинського з Дрімайлівки.

Селищна рада підтримала ініціативу ГО «Союз Чорнобиль України» та за кошти селищного бюджету замовили 130 пам’ятних медалей до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. Віктор Богдан вручив медалі присутнім на заході ліквідаторам.

Зі словами вдячності і підтримки звернувся до своїх побратимів голова ГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Мацвійко. Він також подякував за співпрацю  в організації відзначення дати  та за постійну підтримку громадської організації селищній раді та депутату обласної ради Віктору Трушу. Від районної ГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Мацвійко та Михайло Арсенян вручили  найактивнішим членам організації ювілейні нагрудні знаки до 35-х роковин аварії на ЧАЕС.

Настоятель Архістратиго-Михайлівської церкви Петро Годун відправив поминальну літію за померлими учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.

За дорученням селищної ради старости старостинських округів з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи організували вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС в усіх селах громади та вручили ліквідаторам ювілейні медалі.