Для реалізації великих проєктів громада потребує підтримки обласних структур

  • 800

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

28 квітня з робочим візитом Куликівку відвідала делегація посадовців з обласного центру. В селищній раді відбулася зустріч  керівництва громади з представниками органів влади з обласного,  районного рівня.

У зустрічі взяли участь керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Робота, радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Василь Тройно, заступник голови Чернігівської районної ради Василь Леоненко, депутати Чернігівської обласної ради Арсен Дідур та Віктор Труш, начальник відділу організації будівництва та технічного нагляду Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Павло Прокопович, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Андрій Шемець, провідний спеціаліст відділу спортивної та фізкультурно-масової роботи Управління з питань фізичної культури і спорту Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Сергій Анисовець.

Селищний голова Юлія Постернак коротко презентувала гостям Куликівську селищну територіальну громаду, озвучила основні проблеми і виклики, які сьогодні стоять перед громадою. Говорила, зокрема, про болюче питання оптимізації освітньої мережі, про поганий стан доріг у громаді та водогону в Куликівці, про застарілу спортивну інфраструктуру, поповнення  медичних закладів молодими фахівцями-лікарями, сучасним обладнанням, інші теми. Голова громади висловила сподівання на підтримку з боку обласної державної адміністрації, районної ради та адміністрації у питаннях  реалізації важливих для громади проєктів, які селищна рада не спроможна вирішити без залучення додаткових субвенцій.

Після обговорення учасники зустрічі відвідали об’єкти,  на які селищною радою подані заявки на залучення державних субвенцій на ремонти, реконструкцію, добудову. Побували у комунальному опорному закладі «Куликівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» де оглянули модернізований харчоблок шкільної їдальні, спортивний зал, кабінет іноземної мови, внутрішні санвузли, які потребують капітального ремонту.

На селищному стадіоні «Колос» обговорили проєкт його капітальної реконструкції.  Обсяг фінансування проекту становить 25 650 000 грн. Селищною радою подано проєктну заявку на розгляд регіональній конкурсній комісії з оцінки та забезпечення проведення відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Чернігівській області.

Оглянули стан дорожнього покриття на вулиці Амосова в Куликівці. Обговорили проєкт реконструкції її інженерно-транспортної інфраструктури в частині водопроводу та дороги з твердим покриттям.

Відвідали очисні споруди,  оглянули  їх сьогоднішній стан. У 2015 році на замовлення Управління капітального будівництва ОДА розпочали  реконструкцією очисних споруд, але через недобросовісність підрядника роботи не були завершені. Проти організації підрядника наразі відкрито кримінальну справу.  На сьогодні цей об’єкт не функціонує. Селищна рада неодноразово зверталася до всіх обласних структур з проханням посприяти завершенню реконструкції очисних в Куликівці.  Рішенням обласної ради з обласного природоохоронного  фонду  виділено на цей рік 2 млн. грн. на продовження робіт з реконструкції очисних споруд в Куликівці. Тож представники обласних структур мали можливість наочно переконались, що об’єкт вкрай потребує капітальних вкладень на завершення реконструкції.